Ple municipal

El ple de Sitges adapta les inversions sostenibles a les necessitats més urgents

Algunes de les actuacions previstes inicialment en el llistat d’inversions sostenibles s’han hagut d’ajornar, com és el cas de la remodelació de l’edifici de la Casa de la Vila i les obres al Palau Maricel

Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges

Ple municipal de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges ha aprovat en el ple extraordinari d’aquest dilluns un nou paquet d’inversions del romanent que amplia amb 3,7 milions d’euros les aprovades el mes de juliol passat, de 5,5 milions. D’aquesta manera, es tira endavant un conjunt de 35 projectes, valorats en 9,3 milions, en un llistat que s’ha hagut d’actualitzar. En aquesta mateixa sessió, s’han aprovat un seguit de modificacions de crèdit que, entre d’altres, permetran destinar 125.000 euros a Habitatge de Protecció Oficial (HPO) i a estudis vinculats a inversió sostenible. 
   
El govern municipal més els regidors de Sitges en Positiu, Sitges-GI i el PP han donat suport a l’ampliació i actualització de les inversions sostenibles que s’han de realitzar amb el romanent de tresoreria d’enguany. Els canvis s’han efectuat per prioritzar aquelles actuacions que són més urgents, descartant d’altres de menys factibles i que queden ajornades. S’ha incrementat la partida destinada a la remodelació de l’Escola d’Adults (800.000 euros), perquè no es pot fraccionar el pagament en plurianualitats. També s’incrementa la quantitat destinada a millores en l’asfaltat públic, que passa de 200.000 a 600.000 euros. Altres actuacions destacades són la millora de l’enllumenat públic de Terramar (800.000 euros) i les millores en els accessos de l’estació de Garraf (525.000 euros). Algunes de les actuacions previstes inicialment en el llistat d’inversions sostenibles s’han hagut d’ajornar, com és el cas de la remodelació de l’edifici de la Casa de la Vila i les obres al Palau Maricel. Aquesta darrera actuació és previst d’executar el 2018.

L’alcalde, Miquel Forns, ha justificat les variacions “per condicionants tècnics”. De l’ampliació del Parc de Bombers, per exemple, ha explicat que “estem esperant que la Generalitat ens faci el pla funcional i això no arribarà a finals d’any”. De la Casa de la Vila ha recordat que “es va incloure en el pla d’inversions plurianuals. No entra en el 2017, però ho farà en el 2018 o el 2019, com el centre cívic de les Botigues”.

El regidor Eduard Terrado, representant polític del govern a la comissió d’inversions sostenibles, ha recalcat que “no s’ha renunciat a res. La suma de tots el projectes fan molts milions d’euros i hem hagut de triar els que són factibles. Si no podem arribar al punt de la licitació [en referència a determinades accions i abans de que acabi l’any], no els podem incloure en el llistat. És millor deixar-ho per al 2018”, ha afegit.

Els dubtes sobre els motius dels canvis i la incertesa sobre si l’Ajuntament arribarà a temps de tirar endavant les actuacions previstes han centrat gran part de les intervencions dels grups de l’oposició, alguns dels quals han demanat la retirada del punt demanant més documentació. El portaveu de Ciutadans, Manuel Rodríguez, ha atribuït a una “responsabilitat política” que hi hagi “nombroses modificacions” en el paquet d’inversions sostenibles. Des de Sitges en Positiu, Ricard Vicente també ha criticat les “diferències molt importants” detectades. Lluís Marcé, de Nou Horitzó, ha assegurat que “les previsions d’execució no són gaire optimistes”. La regidora de Sitges-GI, Vinyet Lluís, ha lamentat “que el debat hagi arribat on ha arribat”, en referència a algunes intervencions pujades de to, mentre que el regidor popular, Ferran Llombart, ha recalcat que “depenem de la voluntat dels serveis interns de l’Ajuntament i de la il·lusió per tirar endavant aquests projectes”. Per últim, la regidora no adscrita Carme Gasulla ha demanat “responsabilitats polítiques” al govern per la seva “inoperància”.

Forns: “No renunciarem a l’espai d’acollida”

Per unanimitat, el ple municipal ha aprovat la revocació de l’acord d’aprovació inicial del projecte executiu de rehabilitació de la Masia de Can Pere Mestres. L’alcalde, Miquel Forns, ha assegurat que “no renunciarem a tenir aquest espai d’acollida per a persones sense sostre”. Després de reconèixer que “no es va fer ben fet”, ha anunciat que “trobarem una sol·lució consensuada, en un procés de participació ciutadana”.

En el ple extraordinari d’aquest dimecres, en què han faltat els tres regidors de la CUP, s’han sotmès a debat i a aprovació un total de quatre punts. L’ordre del dia incloïa diverses modificacions de crèdit en el pressupost de 2017, que ha tirat endavant amb l’única abstenció de Sitges en Positiu, Nou Horitzó i la regidora no adscrita Carme Gasulla. Entre d’altres, es tracta del rescat de 125.000 euros de diverses inversions que no s’han arribat a dur a terme i que es destinaran a Habitatge de Protecció Oficial (HPO) i a estudis vinculats a inversió sostenible.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local