Agenda del Penedès

Altres

Un dia en família als Jardins de la Masia d’en Cabanyes

Vilanova i la Geltrú | Masia Cabanyes | 08-10-2016

Un dia en família als Jardins de la Masia d’en Cabanyes

El programa consta d’activitats per a realitzar per lliure, tallers dirigits, espectacles i contes en una jornada festiva per a grans i petits. Al migdia, les famílies podran dur el seu dinar i seure a la gespa de la Masia, on els més petits podran córrer i jugar. Coquo Càtering oferirà també un servei de bar ben especial: sucs verds, aperitius, i també tindrà a punt uns menús de pícnic saludables i divertits.

El programa s’ha organitzat amb la col·laboració de persones i entitats de la comarca, i més enllà d’aquest espai, els aparadors de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú es vestiran amb informació de la Masia d’en Cabanyes.

Enguany des de la Masia d’en Cabanyes es proposa un gest solidari. Es podrà participar portant productes d’higiene o pagant 2€ per infant participant (a partir de 3 anys) que l’Economat de Vilanova i la Geltrú, gestionat per Càritas, destinarà a la compra de bolquers.

La Masia estarà oberta entre les 9h30 i les 20h. Per a participar-hi es pot inscriure prèviament a través del web www.ccgarraf.cat. Així mateix, els tallers i activitats dirigides consten d’uns horaris i aforament limitat i s’hauran de fer les inscripcions el mateix matí abans del seu inici.

Hi haurà aparca bicis, però també s’hi podrà anar a peu o en cotxe.

En cas de pluja l’activitat serà anul·lada i se’n publicarà la nova data de celebració.

El programa consta de diferents activitats recollides en blocs:

Activitats per lliure. Al vostre ritme!

VISITA LLIRE AL CIRMAC
Demaneu els dossiers informatius i visiteu lliurement al llarg del dia el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes

UN VIATGE EN EL TEMPS
Un viatge fascinant per a explorar i descobrir el CIRMAC.

LECTURES COMPARTIDES AL JARDÍ
Contes i coixins, il·lustracions i relats. Amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.

AUTOMAQUILLATGE
Feu córrer les pintures i deixeu anar la vostra imaginació per a maquillar els vostres infants.

PUNTS DE LLIBRE DE LA MASIA
A la Masia d’en Cabanyes en podreu crear de ben singulars a partir de diferents materials.

CONVERTEIX-TE EN UN PINTOR ROMÀNTIC
Els vostres infants es convertiran en petits pintors del Romanticisme.

VIQUIMARATÓ FOTOGRÀFICA A LA MASIA D’EN CABANYES
Amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, us proposem una gimcana fotogràfica de la Masia d’en Cabanyes i les seves estances.

Tallers i activitats dirigides

Es realitzen amb la col·laboració de persones i entitats de la comarca, especialistes en les diferents temàtiques i propostes que es presenten en aquesta jornada. Compten amb una programació horària i limitació de participants, cal inscriure’s abans de començar. 

LES MUSES DEL MUSEU - Tracart
Les muses de la inspiració romàntica ens guiaran per la masia, fent-nos descobrir els seus secrets... De 6 a 11 anys.
Sessions: 10h30 i 12h

LA LLIBRETA DEL POETA CABANYES - Garraf Tallers L’Herència dels Grans
Farem llibretes, per escriure i crear, cadascú al seu estil, amb paper, tisores i elements naturals. De 5 a 12 anys.
Sessions: 10h30 i 12h

UN MERCAT D’ABANS - Eva Bolaño, Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú
Farem de compradors i venedors, ens transportarem en el temps i aprendrem coses sobre l’alimentació del segle XIX a través de l’elaboració i tast d’algunes receptes.
Sessions: 10h30 i 12h

ELS VENTALLS DE LA MASIA - Garraf Tallers L’Herència dels Grans
Decorarem ventalls a partir de la tècnica del découpage i estergit. De 5 a 12 anys.
Sessions: 10h30 i 12h

ESTAMPATS I DISSENYS FLORALS - Joan Nadal
Dibuixarem, composarem i pintarem diferents dissenys per aconseguir uns estampats florals originals. A partir de 7 anys, hi poden participar pares i mares.
Sessions: 10h30 i 12h

ELS SONS DE LA MASIA - Escola de Música Freqüències
Com sona la Masia? Quina música s’hi escoltava? Escoltem, imaginem, veiem i comencem... Un taller de música que farà despertar la curiositat i sensibilitat dels participants. De 5 a 12 anys.
Sessions: 11h30 i 13h

IOGA EN FAMÍLIA - Lali Jasjeev Kaur de l’Associació Fem Unió
A través d’un conte i de música ens endinsarem en el món del ioga, grans i petits, realitzant les diferents assanes que ens recordaran animals i altres elements de la natura.
Sessions: 11h i 16h

JOC- CURSA D’ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA - Consell Esportiu del Garraf
Gaudiu de l’espai natural del bosquet de la Masia amb un joc d’orientació amb la recerca de fites i enigmes que podreu resoldre si heu visitat abans el CIRMAC.
Sessions: De 10 a 13h, l’activitat es fa de manera continuada.

Contes, llibres i espectacles
XAMAE - Hora del Conte de la  XBM – A càrrec de Montse Panero
La Xamae era petita, lleugera i arrodonida... Així comença la història d’una misteriosa protagonista que és empresa, sense rumb, pel vent. A partir de 3 anys.
Un conte escrit per Susanna Peix i il·lustrat per Romina Martí, Premi Mercè Llimona 2011. Editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.
Sessió: A les 11h

SALTIRONETS - El Cep i la Nansa – A càrrec de Montse Panero
Conte sobre l’amor als contes i a la imaginació com a font de vida. Un conte escrit per Susanna Peix coeditat amb l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra Garcia.
Sessió: A les 12h

LA MÀGIA DE LA MASIA - A càrrec del Mag Gómez i de l’Isidre de Garraf Tallers L’Herència dels Grans
L’isidre i en Vicenç són uns enamorats de la màgia. Entre els dos ens faran un espectacle de màgia especial, i potser ens explicaran algun truc. No us ho perdeu! De 6 a 12 anys.
Sessió: A les 13h

UN REI MOLT TOSSUT - El Cep i la Nansa – A càrrec de Montse Balada, autora del conte
En Tolot és el rei més tossut del món. Quan algú li porta la contrària, el tanca a la presó. Així, la presó de palau està sempre plena de gent.
Sessió: A les 17h

L’HORA DELS ADULTS - El Cep i la Nansa
Presentació de la imprescindible trilogia d’Antoni Munné-Jordà, La paciència del mar, L’única mort i Poso el comptaquilòmetres a zero  - A càrrec de Francesc Mestres
Presentem aquesta trilogia de l’escriptor Antoni Munné-Jordà (Barcelona, 1948) , on s’aproxima al gènere fantàstic i a la ciència-ficció. Localitzades a la costa vilanovina, La paciència del mar (Edicions del Bullent, 1994) n’és la primera, un viatge a les profunditats dels mites de la nostra terra i del mar. La peça central és L’única mort (El Cep i la Nansa, 1999), amb un relat hipnòtic i suggerent, que ens situa al poblat ibèric de Darró. Poso el comptaquilòmetres a zero (El Cep i la Nansa, 2008) clou la trilogia, que s’inicia en un futur proper i arriba fins a prop de quatre mil cinc-cents anys en el futur.
Sessió: A les 19h

Activitats al bosquet

RECUPERACIÓ DEL JARDÍ BOTÀNIC DE LA MASIA - Serveis viaris i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
El bosquet de la Masia compta amb un espai on s’hi poden trobar plantes autòctones, mediterrànies, algunes d’elles amb propietats medicinals. Un projecte que va iniciar el col·lectiu Menta i que volem recuperar. Amb l’objectiu de  que esdevingui un jardí per al gaudi i l’aprenentatge de tothom, farem una primera plantada de diferents espècies.
Sessió: A les 12h

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!