Agenda del Penedès

Fires i festes

Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos

Santa Margarida i els Monjos | aparcament d’entrada als Monjos | 23-10-2016

Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos

La Fira de la Transhumància es durà a terme a l’aparcament d’entrada als Monjos i comptarà amb una cinquantena de parades relacionades amb la ramaderia i l’artesania. El visitant podrà trobar una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

La fira obrirà les seves portes de 10 del matí a 2 de la tarda i comptarà amb un tancat d’ovelles i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas o crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, entre altres.

A dos quarts de dotze la Fira inclourà l’actuació del Ball de Pastorets de Santa Margarida i els Monjos.

Congrés de la Transhumància i activitats paral·leles

Les activitats de la Fira inclouen també un programa d’activitats paral·leles que començarà aquest divendres amb la celebració del I Congrés de la Transhumància a Catalunya. Santa Margarida i els Monjos acull la segona jornada d’aquest congrés que es va iniciar a  Lleida el dia 7 d’octubre i que farà a Tremp la darrera sessió, el 28 d’octubre.

Al municipi la trobada es farà al Molí del Foix i es centrarà en l’avaluació dels usos complementaris i turístics de la transhumància per la recuperació del patrimoni cultural i natural. Durant la jornada, es presentarà també l’exposició “El Camí Ramader de Marina, De la Cerdanya al Penedès”, que s’ha elaborat amb l’impuls dels serveis tècnics municipals i que recorrerà diversos municipis catalans. Al Molí la mostra es podrà veure el dia del Congrés i l’endemà dissabte, a la tarda.

En el calendari d’activitats paral·leles destaca l’espectacle infantil que es farà divendres a les 17.30 h, a la Biblioteca o el maridatge de formatges i vins catalans amb la presentació del llibre ‘Formatges, els 50 millors de Catalunya”, a càrrec de les seves autores Natalia Nicolau i Laia Pont i de l’enòloga Marta Casas.

L’endemà dissabte a les 11, es durà a terme una visita guiada al Castell de Penyafort des del punt de vista de cruïlla de camins ramaders, amb comentaris a càrrec de l’investigador Joan Rovira.

A la tarda, de 6 a 8, es podrà veure al Molí del Foix, l’exposició del Camí Ramader de Marina.

Finalment diumenge s’ha programat una caminada de la transhumància que sortirà a les 9 del matí de davant l’Ajuntament i recorrerà diferents camins ramaders del Parc del Foix.

Els actes de la Fira de la Transhumància estan inclosos en el programa Viu el Parc, de la Diputació de Barcelona.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!