Fires i festes

17a edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi de Vilanova

Vilanova i la Geltrú | rambla de Sant Jordi | 18-12-2016

17a edició del Mercat de Segona Mà i d'Intercanvi de Vilanova

Al llarg del matí es difondrà, entre els participants i visitants, que el millor residu és aquell que no es genera. En aquest sentit, a banda de les ofertes clàssiques, espai Ecokids Ambiental, Calculadora CO2, o la deixalleria mòbil, el Mercat incorpora una novetat com el servei de restauració sostenible, amb dos food tracks ecològics.

Els dos food tracks son de l'Associació Ecoconscient, amb productes vegans i de proximitat; i la Cantina Solar, una proposta que fa servir energies renovables. Aquestes noves iniciatives de l'organització del Mercat pretenen millorar l'experiència del visitant i dels expositors participants. Les ofertes gastronòmiques es situaran a l'interior de la rambla de Sant Jordi, aprofitant els espais de les placetes. Els organitzadors del Mercat, la regidoria de Media Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha volgut prioritzar les ofertes sostenibles davant altres propostes d'aquest tipus de negoci.

La celebració d'aquest esdeveniment resulta novament tot un èxit de convocatòria, tant pel que fa als paradistes com pel nombrós públic que el visita. En aquesta edició les sol·licituds, per obtenir una de les 340 parades que hi haurà al Mercat, han tornat a superar l'oferta. En quatre hores es varen exhaurir totes les taules. En aquest sentit cal destacar que la organització ha creat una llista d'espera per si es produeixen cancel·lacions de darrera hora. A més, també s'han incrementat la presència d'entitats i projectes ciutadans que promouen accions en benefici del medi ambient i la sostenibilitat com ECOL3VNG, o el Banc del Temps.

D'altra banda, com cada any, el recinte del mercat disposarà d'altres elements relacionats amb la cura del medi ambient i les bones pràctiques en el reciclatge i la gestió dels residus. Per tal que els més petits puguin descobrir i habituar-se en les actituds ambientals responsables el Mercat disposarà d'un Espai EcoKids Ambiental que consisteix en la instal·lació d'un element inflable, ambientat en els contenidors de productes reciclats, on uns monitors introdueixen als mes menuts en la cultura del reciclatge. Això permetrà als infants gaudir d'una estona de joc mentre descobreixen les pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi que els hi és més proper. També estarà disponible el servei de la deixalleria mòbil per tal que tothom qui ho vulgui hi pugui portar el material de rebuig i objecte del seu reciclatge, i la Calculadora de CO2. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!