Agenda del Penedès

Fires i festes

Setmana del Medi Ambient i l'Energia a Vilanova

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 04-06-2017 fins 10-06-2017

Setmana del Medi Ambient i l'Energia a Vilanova

PROGRAMA D'ACTES

Del 26 de maig al 25 de juny, Mostra d'Objectes Reciclats a La Sala
XI Mostra dels treballs dels alumnes dels centres educatius de la ciutat, integrants del Programa d'Agenda 21 Escolar. Mostra de tota mena d'objectes i obres fetes a partir del reciclatge i la reutilització d'estris, aparells etc. Una mostra d'art a partir de les deixalles.

Diumenge 4 de juny : XIX Mercat de segona ma i d'intercanvi
A la Rambla de Sant Jordi de 10 a 14 h nova edició del ja tradicional Mercat de Segona Mà, l'espai ideal per a intercanviar, vendre, comprar estris i objectes de segona mà, per a donar-los una segona vida i evitar així la creixent producció de residus i el deteriorament del nostre entorn.

Diumenge 4 de juny : Activitats de la Setmana de l'Energia
El Mercat de Segona Mà i la rambla Sant Jordi seran escenari de la Setmana de l'energia, amb activitats de sensibilització i difusió d'estalvi i ús de les energies renovables, amb jocs infantils, l'inflable "Saltem amb Energia", o l'explicació del rebut de la llum (porteu la vostra factura). 

Dilluns 5 de juny: Dia del Medi Ambient a l'Auditori – Agenda 21 escolar
Acte institucional de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova a les 11 h, amb representants dels diferents centres escolars de la ciutat, la lectura del manifest del Dia del Medi Ambient, elaborat pels alumnes, i l'actuació del grup de teatre IMPROSHOW. 

Dimarts 6 de juny: Taula Rodona, Camí Ramader de la Marina
A les 19 h presentació i taula rodona del projecte de Camí Ramader de la Marina, un dels camins tradicionals de la transhumància, que va des de la Cerdanya al litoral del Garraf, amb la presència de tècnics, estudiosos i representants municipals implicats en el projecte. 

Exposició sobre el Camí Ramader de la Marina
Del 6 a l'11 de juny, es podrà visitar al CRIA, la exposició sobre els treballs de recuperació d'aquesta proposta turística, ambiental i paisatgística.
Inauguració, el dia 6 de juny a les 19 h.

Divendres 9 de juny, III Jornada de Governança del litoral. Consorci dels Colls-Miralpeix
Jornada de Governança per a debatre i reflexionar sobre l'impacte del turisme en el litoral, a la Confraria de Pescadors de Vilanova de 9 a 14 h, amb interessants ponències sobre "El Turisme Avui", "Impactes socials i ambientals", "Bones pràctiques en turisme sostenible" i "les certificacions de sostenibilitat", amb participació de destacats experts de l'administració, les entitats i el món de l'empresa. 

Dissabte 10 de juny, sortida naturalística amb el col.lectiu de l'ONCE
Sortida naturalística i de descoberta de la natura, guiada per un tram de l'espai natural dels Colls- Miralpeix i la zona anomenada "la muntanyeta" de Vilanova i la Geltrú, fins a la Punta Llarga. Per a reconèixer la vegetació del bosc mediterrani litoral, la màquia i el garric, el margalló, etc. Escoltar els sons de la fauna de l'indret, aprendre els valors ambientals i la importància ecològica d'aquests espais costaners connectats a l'espai marí, així com quins impactes ambientals n'hi han i com es poden minimitzar. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!