Agenda del Penedès

Altres

Homenatge als historiadors que van localitzar la creu robada

Sant Martí Sarroca | 05-05-2024 11:30 h.

Homenatge als historiadors que van localitzar la creu robada

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, juntament amb la parròquia, ha convidat els dos joves historiadors de l’art, Marc Millan i Juan Carlos Calvo, que fa uns mesos van localitzar la creu quan anava a ser subhastada. Gràcies al treball de recerca dels historiadors, l’Ajuntament i el Bisbat van ser alertats i aquests van informar als Mossos d’Esquadra, que van poder recuperar la creu robada.

Diumenge que ve, dia 5 de maig, a les 11:30 hores, tindrà lloc a la Sala Ponent del Castell l’acte d’agraïment a aquests dos joves historiadors, que es desplaçaran expressament per a l’ocasió des de Saragossa, on actualment imparteixen classes.

Aquesta creu, de gran valor històric, va ser sostreta de l’església, juntament amb dos calzes de plata i dos reliquiaris i una altra creu processional gòtica de segle XIV, a més d’arrencar la imatge del Sant Crist de marfil. La creu recuperada ha quedat dipositada al Bisbat de Sant Feliu, però aquest diumenge es podrà veure a Sant Martí, on es traslladarà coincidint amb els actes litúrgics i homenatge de la Festa de la Santa Creu.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!