LOBO (Theeb)

Naji Abu Nowar - 2014. Jordània. 100 min.

Sinopsis

Ambientada a l'Aràbia de l'any 1916. Theeb (‘llop') viu amb el seu germà Hussein en una tribu beduïna de l'Imperi Otomà. Els germans han perdut recentment el seu pare i Hussein s'ha de fer càrrec del petit Theeb. L'arribada d'un oficial de l'exèrcit britànic i del seu guia canvia les vides dels habitants de la tribu. Hussein no vol trair la reputació del seu difunt pare i, per tant, ajuda els visitants britànics a arribar al seu destí, un pou d'aigua al camí de peregrinació a la Meca. Theeb inicia un perillós viatge a través del desert d'Aràbia perseguint el seu germà, perquè té por de perdre'l. El camí es converteix en una aventura plena de perills, ja que des de l'esclat de la Primera Guerra Mundial el desert es va convertir en un lloc de caça de mercenaris otomans, revolucionaris àrabs i assaltants beduïns.
L'òpera prima de Naji Abu Nowar ha estat una sorpresa per a la crítica. Una excel•lent producció ambientada al desert d'Aràbia, un western d'aventures amb el toc de cinema d'autor del segle XXI. Nominada als Òscars, als premis BAFTA i premiada al Festival de Venècia com a millor direcció.

Cartell de LOBO (Theeb)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!