EXPERT VILANOVÍ

Andreu Veà presenta avui en primícia a Vilanova 'Como creamos internet'

El llibre és el resultat de gairebé 20 anys de recerca sobre qui i com va crear la xarxa internet, a través de les més de 300 entrevistes que va realitzar a Europa i als Estats Units

EIX DIARI ha gravat una àmplia entrevista amb l'expert vilanoví, que publicarem demà, sobre el futur d'internet

EIX. Recepció al doctor Veà a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

EIX. Recepció al doctor Veà a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú acollirà aquest vespre a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) la presentació del llibre 'Como creamos internet' d'Andreu Veà, professor de l'Stanford University. Prèviament a la presentació del llibre, que és el fruit de la recerca efectuada en el programa 'Who i who in the internet world' (qui és qui en el món d'internet) de la mateixa universitat, Andreu Veà ha estat objecte d'una recepció oficial al Saló de Plens de l'Ajuntament.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Societat del Coneixement, Ariadna Llorens i el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, han volgut reconèixer, en nom de la ciutat, la trajectòria professional d'Andreu Veà. Després d'estudiar Enginyeria de Telecomunicacions i Enginyeria Electrònica, la seva primera tesi doctoral sobre internet va fer possible que l'actual vicepresident de Google, Vint Cerf, l'animés a continuar la seva recerca des d'Stanford, als Estats Units. En la presentació de l'acte la regidora Ariadna Llorens ha destacat el fet que "el reconeixement que fem avui a l'Andreu Veà suposa el reconeixement al talent, el coneixement i la innovació que tenim a la nostra ciutat". La regidora de Societat del Coneixement ha destacat el treball realitzat que ara es presenta en forma de llibre i "que li ha suposat 19 anys de feina" i el fet que tot i que sigui una persona molt més coneguda fora de Catalunya que al seu país "darrerament està assolint el reconeixement de la seva terra i l'acte d'avui n'és un exemple".

El doctor Andreu Veà ha manifestat sentir "un gran goig de poder presentar el meu llibre a casa i simbolitzar d'alguna manera el fet que es reconegui tot allò que fem a Catalunya". L'autor de 'Como creamos internet' ha afirmat que dels Estats Units potser podem envejar el context que hi ha al voltant de la recerca però d'aquí, "en sortim molt ben preparats". Sobre el futur, Andreu Veà ha estat taxatiu quan ha afirmat "aposteu per la fibra òptica que és molt més barat que el coure". En aquest sentit ha explicat que “molta gent queda enlluernada pel 3G, el 4G, etc. però això és ràdio, espectre radioelèctric amb una vigència limitada, mentre que la fibra òptica és el futur". Sobre el seu llibre, el doctor Veà ha explicat que "vaig fer un experiment de memòria col·lectiva, vaig reunir els creadors d'internet i els vaig demanar el per què van crear les coses". Segons Andreu Veà, "no és un llibre tècnic sinó que és divulgatiu i explica coses com per exemple que va ser una dona, biblioteconomista de professió, qui va crear els dominis d'internet amb l'objectiu de posar ordre als dominis .net; .org; etc."

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha conclòs la recepció al doctor Andreu Veà destacant "el privilegi i l'orgull que sentim com a conciutadans per la feina i la trajectòria professional que has seguit". Neus Lloveras ha parlat de la importància de reconèixer el talent i de "valorar persones que, com l'Andreu ho són molt fora de casa i no tant a la seva mateixa ciutat i avui n'hem tingut l'oportunitat".

El llibre 'Como creamos internet' és el resultat de la feina realitzada per Andreu Veà durant 19 anys entrevistant els creadors d'internet als Estats Units i a Europa. Després de més de 300 entrevistes personals, el llibre, del quan n'ha lliurat un exemplar a l'alcaldessa de la ciutat, recull els origens d'internet a través d'anècdotes, curiositats i històries explicades en primera persona pels creadors de la xarxa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local