I tu, què vols per Sitges com a jove?

Els joves es troben per "decidir el futur del Sitges que volen"

El debat, I tu, què vols per Sitges com a jove?, centra la jornada celebrada a l’Espai Jove, que acull també demostracions d’skate i concerts a càrrec de diverses formacions juvenils locals

Ajuntament de Sitges. Els joves es troben per

Ajuntament de Sitges. Els joves es troben per "decidir el futur del Sitges que volen"

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els joves han debatut què volen per al seu col•lectiu a Sitges, en el marc de la Festa organitzada per l’Ajuntament a l’Espai Jove. Sota el títol, I tu, què vols per Sitges com a jove?, el debat ha posat sobre la taula algunes prioritats per als joves com l’habitatge i la necessitat d’organitzar-se per impulsar projectes o activitats del seu interès.

El debat, que és un dels eixos centrals del Pla Local de Joventut en el qual treballa l’Ajuntament i que es presentarà a aprovació properament, ha servit per recollir idees i “per al Govern és una eina útil per marcar les pautes del full de ruta que hem de seguir per millorar Sitges per als joves”, ha explicat la regidora de Joventut, Mireia Rossell.

L’habitatge és un dels temes que més els preocupa i proposen augmentar l’habitatge social per a joves en pisos desocupats a preu assequible. Algunes de les idees suggerides pels participants busquen una major organització i implicació dels joves en projectes com la creació d’una masoveria urbana per ocupar temporalment espais en desús a canvi de rehabilitació i manteniment. En aquesta línia de coordinació del col•lectiu, han proposat també crear una plataforma de joves i un Consell d’Entitats Joves, per fomentar una xarxa que uneixi tant associacions com particulars perquè treballin conjuntament i millorar el teixit de xarxes juvenils.

Els participants han proposat millores en el funcionament i gestió de l’Espai Jove, com l’ampliació dels horaris de l’equipament i de les aules d’estudi, més facilitats en els convenis dels grups dels bucs d’assaig i altres propostes d’oci i formatives que es poden encabir al centre, com campionats de videojocs o la possibilitat de realitzar el curs de directors de lleure. Els joves demanen que es promoguin més les propostes elaborades per ells mateixos.

Un altre dels blocs de peticions gira entorn al treball. Els joves reclamen més formació laboral i que l’Ajuntament destini als joves un percentatge de l’ocupació de treballs municipals com, per exemple, en la temporada de platges. En l’àmbit de l’ocupació, els participants al debat han proposat també la creació per part de l’Ajuntament d’una bossa de cangurs o feines similars per a joves.

Al debat s’han demanat diverses millores per a l’Skatepark, un dels equipaments per a joves més utilitzat. Instal•lar llum per poder practicar esport nocturn com alternativa d’oci i uns lavabos són algunes de les demandes del col•lectiu. En aquest sentit, els joves volen que s’incrementin els tornejos i concursos esportius.

Durant la sessió, s’han plantejat altres temes com afavorir el voluntariat, cursos i formacions amb més pràctiques per poder oferir intercanvis d’experiències i d’aprenentatge entre els joves, potenciar els concerts de joves o subvencionar els estudis dels joves amb menys recursos.

Mireia Rossell ha assegurat que “la trobada ha estat molt productiva i el que volem és ara continuar treballant plegats per tal de poder dibuixar entre tots els Sitges que ells volen”.

La programació de la Festa a l’Espai Jove ha començat amb una demostració d’skate de la mà de Sitges Surf Club, venda de castanyes amb el Cau i, un cop finalitzat el debat, hi ha hagut dinar per als participants i un concert amb formacions locals, encapçalades pel grup Relax.

El Pla Local de Joventut comptarà amb una imatge que ha estat dissenyada pel jove, Nil Comí, qui ha col•laborat desinteressadament amb aquesta iniciativa municipal que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. 
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local