FEFOC

Vilafranca programa tallers de suport per als familiars de pacients amb càncer

El projecte, que serà gratuït pels assistents, constarà de 10 sessions d’1 hora i quart cadascuna, que es duran a terme al Centre sociosanitari Ricard Fortuny, els dimecres a les 18h

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació FEFOC (www.fefoc.org) organitza a Vilafranca un seguit de tallers amb l’objectiu de donar suport emocional a familiars de persones que estan patint un càncer o que l’han patit recentment, en el marc d’un projecte pilot amb l’objectiu d’ajudar emocionalment a les famílies. El projecte compta amb el Suport de la Diputació de Barcelona, i està coordinat des del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, l’Hospital Comarcal, l’Ajuntament de Vilafranca i les entitats Ampert, Ginesta i la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Segons Tània Estapé, psicooncòloga responsable del projecte, “la família del pacient amb càncer s'ha considerat des de sempre un nucli en el qual les conseqüències psicosocials recauen de manera important ja que, si bé no té la malaltia física i per tant no té la repercussió i malestar que proporciona el tractament, si que té el patiment a nivell psicosocial. L’aparició d’una malaltia com és el càncer en el si familiar és una cosa que no pot deixar immunes als membres que conformen el grup. La malaltia impacta de forma diferent a cada tipus de família, segons la seva història i interrelacions. A la família també se li fan unes demandes de vegades molt elevades i sovint no rep al seu torn ajuda en aquest rol estressant”.

El projecte, que serà gratuït pels assistents, constarà de 10 sessions d’1 hora i quart cadascuna, que es duran a terme al Centre sociosanitari Ricard Fortuny, els dimecres a les 18h de la tarda, a partir del 15 d’abril. Aquelles persones que hi estiguin interessades poden adreçar-se al propi centre Ricard Fortuny, a la Unitat d’Atenció a l’Usuari, telèfon 93 890 51 36.

L’objectiu del grup de treball serà compartir experiències del fet de proporcionar cura i conviure amb un malalt oncològic, de qualsevol situació relacionada amb el càncer i en qualsevol moment de la malaltia i tipus de diagnòstic.

Les sessions inclouran les temàtiques conduïdes per la psicooncòloga de la Fundació, tenint en compte les demandes que es puguin recollir. No obstant es parteix d’un guió previ, per mantenir una estructura continuada.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local