L’Arduino/Genuino Day 2016

El Club Arduino VNG converteix Neàpolis en un laboratori de prototips d'Internet de les Coses

El club Arduino VNG, l'Associació Makers VNG i Neàpolis se sumen així a la celebració mundial de L’Arduino/Genuino Day 2016

El Club Arduino VNG converteix Neàpolis en un laboratori de prototips d'Internet de les Coses. Ajuntament de Vilanova

El Club Arduino VNG converteix Neàpolis en un laboratori de prototips d'Internet de les Coses. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una trentena de participants es van sumar a la celebració del Arduino/Genuino Day celebrada a Neàpolis, l'espai de la tecnologia i les idees de Vilanova, durant el matí de dissabte. Els participants van presentar fins a 17 projectes confeccionats prenent com a base aquesta plataforma de creació de tota mena de prototips de codi obert.

Els organitzadors, l'Associació Makers VNG, s'afegien així a la convocatòria global del Arduino/Genuino Day 2016 que ha convocat, en la segona edició, més de 330 activitats en 68 països arreu del món. La celebració va servir a més a més per a la presentació pública del Club Arduino VNG i va comptar amb la presència de la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens així com representats del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú (CETIVG).  Projectes amb plaques Arduino

Entre els projectes presentats al llarg de la jornada hi havia robots controlats remotament des del telèfon mòbil, sistemes de reg automàtic que s'activen en funció del grau d'humitat del terra, dispositius d'alarma per a la detecció de fuites de gas, dispositius per engegar o apagar ventiladors amb el comandament a distància del televisor i fins i tot una impressora 3D. Tots els projectes tenien com a base per al seu funcionament plaques Arduino.

Les plaques Arduino permeten als usuaris, a partir d'un maquinari i un programari molt senzill, activar o desactivar dispositius o permetre la comunicació entre ells i l'usuari. És una de les raons per què aquesta tecnologia compta amb moltes aplicacions accessibles per a tots els públics en el camp d'Internet de les Coses. El fet que no calgui tenir grans coneixements sobre programació fan d'aquesta plataforma una eina educativa de gran abast emprada per a la construcció d'instruments científics de baix cost a les aules. També ha trobat un ampli camp d'ús per a la iniciació en els principis de la robòtica, la generació de prototips de tota mena, maquetes interactives, instruments musicals, etc.

El fet de treballar amb codi obert permet els usuaris adaptar aquesta tecnologia a les seves necessitats. En el cas de necessitar ajuda per resoldre problemes, la comunitat Arduino posa a l'abast les contribucions d'altres usuaris d'arreu del món.

Aquesta facilitat d'ús ha fet possible l'extensió de la plataforma i la generació d'una extensa comunitat d'usuaris que comparteixen coneixement i experiències com es va poder comprovar en el decurs de la jornada. El Club Arduino VNG naix doncs com un punt de contacte i d'intercanvi d'aquesta plataforma amb la comunitat d'estudiants, afeccionats, artistes i professionals 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local