Es presenta a Vilafranca la xarxa Asil.cat per la defensa del dret d'asil

L’objectiu d’Asil.cat és millorar les capacitats d’acollida de la societat catalana de les persones sol·licitants de protecció internacional i d’apatrídia

Es presenta la xarxa Asil.cat a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Es presenta la xarxa Asil.cat a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dimarts va tenir lloc a l’Escorxador la presentació de la xarxa Asil.cat, un conjunt d’entitats organitzades de forma voluntària i sense personalitat jurídica pròpia amb l’objectiu de defensar el dret d’asil a Catalunya i els drets de les persones que han patit un desplaçament forçat fruit de greus vulneracions dels drets humans. La regidoria de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, va obrir l’acte manifestant que, amb la voluntat de donar veu i resposta a la crisis de refugiats a Europa, s’havia organitzat una presentació oberta per tal de donar a conèixer la Xarxa i va expressar el ferm compromís de la regidoria per combatre la crisis dels refugiats.

L’objectiu d’Asil.cat és millorar les capacitats d’acollida de la societat catalana de les persones sol·licitants de protecció internacional i d’apatrídia, refugiades, apàtrides, persones denegades de la protecció internacional, a través del reconeixement dels seus drets a traves de la realització d’activitats d’assistència, d’atenció, incidència, formació  i sensibilització

La presentació de la xarxa va anar a càrrec de Pere Serra, secretari tècnic de la Xarxa Asil.cat, i de Joan Raventós, director del Comitè Català de l’ACNUR.

Serra va exposar que és la Xarxa Asil.cat, les entitats que la composen i el treball que duen a terme, que és la defensa del dret d’asil a Catalunya, i Raventós va fer una presentació de caire estadístic sobre el desplaçament forçat de les persones refugiades.

Finalment, va tancar l’acte Jordi Milà fent una exposició molt emotiva sobre la seva estada als camps de refugiats de Oreokastro, fent una comparativa entre els desplaçats dels camps de refugiats actuals amb els desplaçats durant la Guerra Civil.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local