Cyberstalking

El 40% dels universitaris ha patit assetjament predatori

Les conclusions de l'estudi assenyalen que un 44% de les noies i un 33% dels nois han estat víctimes d'aquest patró de conducta insidiós

Una dona fa una trucada pel mòbil. ACN

Una dona fa una trucada pel mòbil. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un 40% de l'estudiantat universitari s'ha sentit víctima algun cop de l'assetjament predatori o stalking, en persona o a través de tecnologies de la informació i comunicació (cyberstalking). Així ho assenyala una recerca realitzada per la Universitat de Lleida (UdL) que es presentarà aquest dijous. El treball, dirigit per la professora de Dret penal de la UdL, Carolina Villacampa, avala la recent inclusió d'aquest delicte al Codi Penal espanyol (art. 172 ter), tot i que sense valorar l'adequació del delicte o les penes previstes. Segons destaquen des de la universitat lleidatana, es tracta del primer estudi que s'ha fet a l'estat espanyol sobre stalking després de la seva incriminació com a delicte. El treball s'emmarca en el projecte de recerca sobre Formes contemporànies de violència de gènere: mecanismes jurídics de protecció de les víctimes, finançat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Els investigadors de la UdL han entrevistat 1.162 estudiants de vuit universitats, quatre de Catalunya i quatre del País Valencià. Les conclusions assenyalen que un 44% de les noies i un 33% dels nois han estat víctimes d'aquest patró de conducta insidiós, "constituït per la reiteració de comportaments que fan la víctima objecte d'una atenció indesitjada, com ara temptatives de contactar-hi per mòbil, mail o per altres mitjans, deambular prop de casa seva o del seu lloc de treball, seguir-la i provocant por o intranquil·litat", segons ha explicat Villacampa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local