Estalvi energètic

Les obres de rehabilitació energètica de la masia Can Puig inicien la segona fase

El projecte contempla una intervenció integral de l’edifici per fer-lo més eficient i sostenible

Les obres de rehabilitació energètica de la masia Can Puig inicien la segona fase. Ajt Sant Pere de Ribes

Les obres de rehabilitació energètica de la masia Can Puig inicien la segona fase. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La segona fase de les obres de rehabilitació energètica de la Masia Can Puig ja s’han iniciat. L’obra es divideix en dues fases, tenint en compte que l’activitat de l’edifici continua mentrestant s’executen els treballs de rehabilitació, i té una durada d’un any, és a dir, es preveu que finalitzi a finals del mes d’agost. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes,  Abigail Garrido, i el regidor de Medi Ambient i Transformació Ecològica, Josep Moya, han visitat aquest divendres, 16 de febrer, l’edifici per conèixer de primera mà l’estat de les obres. La fase 1 s’ha centrat en l’interior de les plantes 1, 2 i 3 i al mateix temps s’han executat les rehabilitacions de les façanes, que es fan de manera  independent a les fases. Durant la fase 2, es realitzaran les actuacions en l’interior de la planta baixa i soterrani. Tot plegat suposa una actuació integral amb un cost de 2 milions d’euros, provinents en la major part dels fons europeus Next Generation.

L’alcaldessa ha remarcat que es tracta d’un projecte que pretén “millorar l’eficiència energètica” d’aquest edifici municipal que tenia “moltes fugues d’energia”.  “S’han fet façanes, s’estan canviant tots els tancaments de l’edifici (finestres, portes...), però també s’instal·larà un sostre fotovoltaic i una coberta verda a banda de fer l’edifici més accessible per a totes les persones amb diversitat funcional”, per tant, es tracta d’una “intervenció integral”, ha especificat.

Garrido també ha destacat que la Masia Can Puig “és un del exemples que posem en marxa a Sant Pere de Ribes per tal d’aconseguir que els edificis tinguin projectes que els facin molt més eficients”. En aquest sentit, ha explicat que no només es tracta d’instal·lar plaques fotovoltaiques i generar energia neta, “sinó que també és fer servir menys energia, consumir-ne menys i baixar la factura energètica”.  El projecte de rehabilitació s’engloba en “una estratègia general de compromís responsable de l’ajuntament per fer aquesta transició energètica”, ha assenyalat l’alcaldessa, que també s’ha mostrat satisfeta amb el ritme de les obres. Després de l’aprovació de Pla Transició Energètica, el consistori treballa en un canvi de paradigma per “ser més sostenibles al nostre municipi”, ha conclòs.

En què consisteixen les obres

Un sistema d’aïllament tèrmic per fora i per dins.
Instal·lació de noves finestres d’alumini amb doble vidre.
Nou sistema de climatització d’alta eficiència.
Plaques solars fotovoltaiques.
Il·luminació LED.
Coberta verda.
Nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics.
Millores d’accessibilitat.

Es tracta de dur a terme una rehabilitació energètica d’un edifici amb usos administratius amb l’objectiu de reduir el seu consum energètic. Aquestes millores es compaginen amb la rehabilitació de les façanes i les cobertes.

Façanes: Totes s’aïllen per l’interior o per l’exterior. Tenint en compte que es tracta d’un edifici patrimonial, no es pot variar el seu aspecte exterior, tot i que s’està rehabilitant, i cal aïllar-la per la cara interior. La majoria dels materials utilitzats per aïllar són de materials poc contaminants com fibres de fusta o similar.

Instal·lacions: es milloren les instal·lacions existents amb nous equips de climatització molt més eficients energèticament; noves llumeneres LED de baix consum amb sensors de moviment; un sistema de millora de qualitat de l’aire interior amb sistema de recuperador de calor i s’implanta un sistema domòtic per a actuar de cervell de les instal·lacions de climatització i millora de la qualitat de l’aire interior, a més d’un sistema de control d’accessos a cada una de les estances de l’edifici.

Finestres i balconeres: es substitueixen algunes finestres i balconeres per altres amb millors prestacions en quant a condicions energètiques.

Cobertes: totes les cobertes de l’edifici s’aïllen per la cara exterior. La coberta de la planta primera es transforma amb una coberta enjardinada.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local