SITGES

Sitges acorda amb Foment la integració de la via del tren

Han signat un protocol per impulsar la integració de la línia fèrria Sant Vicenç de Calders – Vilanova – Barcelona al seu pas per la vila

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La ministra de Foment, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, l’alcalde de Sitges, i el president d’Adif, Antonio González, han signat avui un protocol per impulsar la integració de la línia fèrria Sant Vicenç de Calders – Vilanova – Barcelona al seu pas per la ciutat. L’actuació permetrà recuperar un nou espai per la ciutat, millorar la qualitat ambiental de l’entorn, i apropar les dues bandes de la ciutat, fins ara dividida pel pas del ferrocarril. A més, es millorarà l’accessibilitat dels usuaris al servei ferroviari, i s’estudiarà la viabilitat i l’oportunitat de construir una nova estació al municipi.

Actualment, la línia de ferrocarril que enllaça Sant Vicenç de Calders i Barcelona per Vilanova i la Geltrú, utilitzada per la línia de rodalies C-2 travessa el nucli urbà de Sitges dividint la ciutat en dues bandes molt diferenciades. L’Ajuntament de Sitges ha redactat un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que, entre d’altres propostes, recull la necessitat d’integrar les infraestructures ferroviàries al municipi, amb l’objectiu de millorar la qualitat ambiental de l’entorn i facilitar la connexió entre barris.

Compartint aquests objectius, la ministra de Foment, Magdalena Alvarez; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; l’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, i el president d’Adif, Antonio González, han signat avui un protocol per dur a terme els estudis necessaris per definir les solucions més adequades i impulsar, així, la integració del ferrocarril al seu pas per Sitges.

Integració urbana i accessibilitat

Segons el protocol signat, el Ministeri de Foment realitzarà un estudi per definir les solucions més adequades per a la integració urbana del ferrocarril en aquesta ciutat, així com per millorar l’accés dels usuaris al servei ferroviari. Per a això, l’estudi definirà i plantejarà diverses alternatives amb els objectius següents:


Integrar la línia fèrria per minimitzar l’efecte barrera del traçat actual en l’estructura de la ciutat i potenciar, així, la cohesió interna

Millorar el paisatge a l’entorn del ferrocarril, amb la recuperació d’un nou espai per l’ús ciutadà, on construir nous serveis, equipaments o habitatges

Millorar l’accessibilitat al servei ferroviari, per tal de facilitar l’ús del transport públic, i analitzar la viabilitat i l’oportunitat d’establir una nova estació al municipi

Les tres administracions implicades valoraran les diferents alternatives recollides en aquest estudi, tenint en compte criteris ambientals, econòmics, paisatgístics i constructius, així com les possibles afectacions al trànsit ferroviari. Un cop escollida la solució més adient per a la integració, les tres parts signaran els convenis de desenvolupament precisos per concretar l’execució del projecte i el seu finançament.

Els ingressos derivats dels aprofitaments urbanístics que s’hi puguin obtenir amb l’alliberament i la recuperació dels terrenys per on actualment passa la línia fèrria contribuiran, també, a finançar part d’aquest projecte.

Finalment, per tal de vetllar pel compliment d’aquest protocol, es crearà una comissió de seguiment integrada pel Ministeri de Foment, el DPTOP, l’Ajuntament de Sitges i Adif.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local