CUBELLES

La construcció dels pluvials del Marítim acabarà abans de Setmana Santa

Diumenge es van presentar les obres que s’han retardat per la complicació tècnica i el mal temps

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consistori cubellenc, amb l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, i el regidor d’Urbanisme i Planejament, Miguel Ángel López, van presentar diumenge a la ciutadania l’obra de construcció de la xarxa de pluvials del barri Marítim. L’obra civil es preveu que quedi completament enllestida abans de Setmana Santa, tot i que la xarxa entrarà en funcionament quan la companyia elèctrica faci les connexions pertinents.

Maria Lluïsa Romero va explicar que aquesta “és una primera fase, de les quatre que té el projecte, però era la més problemàtica i per això s’hi ha actuat preferentment”. L’obra actual suposarà la reducció del “90-95% dels problemes d’inundacions que tenim al barri Marítim, però hem de fer la reforma del passeig Marítim per acabar de resoldre una problemàtica històrica”. Precisament, el director de l’obra, l’enginyer tècnic municipal, en declaracions a Ràdio Cubelles, considera que l’actuació “solucionarà la major part de les pluges que hi hagi al 100%, perquè l’aigua de pluja anirà a aquests dipòsits”. Tot i això, tècnic i Alcaldessa van reconèixer que no es pot garantir totalment que no es produeixin problemes davant tempestes “d’altíssima intensitat”, tot i que quedaran minimitzades.

Sobre el retard de les obres, aquest s’ha degut a la complicació de l’obra. Segons el tècnic, l’empresa constructora, Hidrocanal, s’ha trobat amb el problema de que “tota la zona és molt plana i en molts carrers s’ha doblat les canonades per aconseguir salvar la pendent” i que “el nivell freàtic és molt superficial, perquè estem molt a prop del mar”. Això dificulta la construcció de canonades i del dipòsit, on s’han hagut de posar “unes planxes de ferro de 13 metres per evitar que entri aigua i bombejar la que havia entrat, perquè amb aigua no es pot treballar”. A més, la climatologia adversa durant tot l’hivern, amb moltes pluges, no ha afavorit per poder complir el programa establert.
La separació de la xarxa de pluvials i residuals del barri Marítim ha de resoldre bona part dels problemes d’inundacions de la zona. José Iriarte, cap d’obra d’Hidrocanal, va explicar que durant els primers minuts de pluja “se separen de la resta, perquè als carrers s’acumulen greixos i olis i l’aigua els neteja, abocant-los a la xarxa de residuals”. A partir d’aquest moment, l’aigua, ja neta, es conduirà per una xarxa de col·lectors fins a un dipòsit de 800 m3 i es bombejarà al mar a través de la riera de Santa Maria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local