Èxit del projecte agroecològic del Garraf

20 persones de la comarca engegaran projectes cooperatius en l'àmbit agroecològic del Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal del Garraf i Node Garraf, impulsors del projecte agroecològic del Garraf van manifestar la seva satisfacció pels resultats d’aquest projecte, que pretenia generar ocupació i reactivar l’activitat agrària com a sector estratègic a partir de la producció ecològica.

Durant tres mesos, 20 persones de la comarca van rebre formació en aspectes tècnics en agroecologia, cultiu ecològic, gestió de les explotacions, emprenedoria cooperativa i intercooperació empresarial. Del procés van sorgir nou projectes concrets d’explotació en horta agroecològica, d’elaboració de conserves, de logística i comercialització i d’activitats lúdiques relacionades amb el sector. Enguany s’està elaborant el pla d’empresa que generarà els resultats de viabilitat projectes.

La consellera comarcal de promoció econòmica, Abigail Garrido, considera molt important “sumar el màxim d'esforços entre tots plegats per a acompanyar totes aquestes persones que han de fer un canvi important en la seva vida laboral”. “Fer-ho col·lectivament i i amb noves idees, jo crec que és important”, va explicar durant l’acte de cloenda del projecte realitzat dilluns passat a les oficines de l’Agència de Promoció Econòmica del Garraf.
Rafel Florenciano, director del Node Garraf va comentar que l’Agència “es planteja continuar la formació i crear una xarxa de cooperació entre els actuals productors per garantir als seus productes una sortida comercial. Pretenem disposar d'un reglament regulador del producte de proximitat a la comarca, per donar-li visibilitat i treballarem per tal de disposar d'un pla de dinamització d'aquestes varietats locals, perquè això ens serveix també de màrqueting per vendre altres productes vinculats amb el territori en aquest cas”, va afegir.

Xio Gutiérrez, experta en emprenedoria i empresa cooperativa i encarregada de coordinar la formació, va valorar molt positivament el projecte, en el què els participants van assolir molt satisfactòriament el nivell de capacitació tècnica esperada, tant pel que fa als coneixements teòrics, com d’habilitats. “Una part molt important és que el curs se l’han fet ells, han fet difusió del projecte, han fet equip i han gaudit de l’equip”, va dir. “han superat totes les expectatives, aquestes 20 persones van veure la possibilitat de presentar un projecte Haiku de Sitges i van guanyar, això vol dir que tenen capacitat de treballar, d’improvisar i de fer el projecte col·lectiu”, va afegir. “Ara, s’ha d’acabar de completar la formació, de manera pràctica en explotacions i s’ha de facilitar la consolidació d’aquests projectes”, va finalitzar.

Paral·lelament a la formació d’aquests nous productors, es va iniciar la recerca dels terrenys conreats de la comarca i d’aquells que tenen potencial per acollir diversos cultius. La finalitat és crear un Banc de Terres Agrícoles del Garraf, que pretén informar i facilitar el contacte entre propietaris de parcel·les en situació de cultiu ubicades en el terme municipal i persones interessades en el cultiu de terres.

Xavier Oller, Arquitecte i expert en planificació territorial explica que “el Banc de terres és una proposta que fem a les administracions de gestionar comarcalment, amb autonomia municipal, un registre de banc de terres que ha de ser un instrument per posar en coneixement de les administracions locals una disposició dels terrenys que tenen els propietaris, per posar-los en contacte en una certa demanda”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local