Agència de l'Habitatge de Catalunya

La Generalitat cedeix a Càritas 8 habitatges per gestionar emergències socials a Vilanova i 4 a Vilafranca

L’entitat també podrà tramitar les prestacions d’especial urgència que atorga l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a les persones que s’adrecen a les seves oficines

Generalitat de Catalunya. Territori i Sostenibilitat cedeix a Càritas Diocesana de Barcelona 106 habitatges

Generalitat de Catalunya. Territori i Sostenibilitat cedeix a Càritas Diocesana de Barcelona 106 habitatges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha cedit a Càritas Diocesana de Barcelona un total de 106 pisos del seu parc públic perquè l’entitat pugui reallotjar-hi persones sense llar o famílies que han estat desnonades i que s’han adreçat als seus serveis. Els pisos estan situats a la ciutat de Barcelona i a municipis de la seva àrea metropolitana. Concretament, s'han cedit 8 a Vilanova i la Geltrú i 4 a Vilafranca del Penedès.

Aquesta cessió d’habitatges públics és una de les actuacions que contempla el conveni signat avui entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglà.

L’acord és, de fet, l’ampliació d’una col·laboració que ja es ve desenvolupant des de l’any 2011, quan es va signar un primer conveni que va permetre cedir a l’entitat un total de 30 pisos, en règim de lloguer o de cessió d’ús amb caràcter temporal.

Els pisos cedits són gestionats per la Fundació Foment de l’Habitatge Social, vinculada a Càritas, i les llars que s’hi instal·len compten amb un acompanyament social intensiu. Alguns dels darrers pisos cedits seran gestionats conjuntament per Càritas, la Fundació Foment de l’Habitatge Social i la Fundació Mambré, que atén persones sense sostre.

A més de continuar facilitant la cessió d’aquests habitatges, el conveni signat avui preveu ampliar la col·laboració entre les parts en els següents àmbits:

·         Prestacions d’especial urgència: l’Agència de l’Habitatge de Catalunya disposa d’ajuts per a famílies que es troben en risc immediat de perdre el seu habitatge per l’impagament tant de quotes hipotecàries com de lloguer. Càritas col·laborarà en la gestió d’aquestes prestacions de la Generalitat, tot informant sobre els requisits necessaris per poder accedir-hi, avançant els ajuts quan sigui necessari i elaborant informes socials per avaluar la situació de les famílies. Tota la informació serà tramesa a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que és qui resol les prestacions.

·         Ofideute: el Servei d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari de la Generalitat de Catalunya (Ofideute) es coordinarà amb el Servei de Mediació en l’Habitatge de Càritas per evitar els casos de desnonament i la pèrdua d’habitatge de famílies en lloguer o sobreendeutades, que no poden fer front als pagaments mensuals.

Amb aquest conveni, el Govern català i Càritas Diocesana de Barcelona continuen sumant esforços i potenciant els mecanismes dels quals disposen per lluitar contra l’exclusió social residencial. Igualment, persegueix l’objectiu d’agilitar la resposta a les necessitats urgents d’habitatge, per tal d’evitar desnonaments i afavorir la integració de les famílies.

Amb aquests, són ja 197 els pisos del parc públic de la Generalitat que en els dos darrers anys han estat cedits a associacions i entitats de caire social. Per la seva banda, Càritas disposa avui d’un parc d’habitatge de lloguer social de 360 pisos.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local