Ple municipal

Llum verda al reglament del Consell Assessor de Territori i Sostenibilitat de Sitges

L’òrgan s’encarregarà de treballar en qüestions relacionades amb la gestió urbanística, l’habitatge o el medi ambient

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària, amb els vots a favor de CiU, ERC, CUP, C’S, NH, SGI, PP i els vots en contra de Sitges en Positiu, el reglament que servirà per crear el nou Consell Assessor de Territori i Sostenibilitat. Un òrgan de participació en el que es treballarà el planejament i la gestió urbanística.

El regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha explicat que l’objectiu és “ampliar els instruments i promoure la participació en matèria urbanística a Sitges. Nosaltres hem apostat per crear aquest nou instrument amb el que volem fomentar i garantir els drets d’iniciativa, d’informació i de participació en els processos urbanístics de planejament i de gestió”.

Entre les seves funcions, el consell servirà per planificar projectes de futur. A més informarà la ciutadania dels aspectes relacionats amb l’urbanisme a Sitges per estimular el coneixement de la població, i promoure el diàleg i la participació ciutadana sobre el planejament a la vila.

Entre els objectius del nou consell assessor hi ha, tal com sosté el regidor, la redacció d’un pla d’equipaments, a més de fer que “el dibuix de Sitges del futur sigui una mica de tots. Els sitgetans ens sentim molt de la nostra vila però aquest consell ha de servir també perquè cada part del municipi sigui fet entre tots i conscients de les necessitats i els problemes que té l’orografia i al realitat del territori”.

El Consell Assessor de Territori i Sostenibilitat de Sitges el presidirà el batlle o el regidor en qui delegui, la vicepresidència anirà a càrrec també de la persona a qui designi el batlle, i en formaran part vocals nomenats per Decret d’Alcaldia que seran un representant de cada grup municipal amb representació al Consistori, i cinc persones, de lliure designació per part del President del Consell, escollides entre persones d’un reconegut prestigi professional en matèria d’urbanisme, habitatge i medi ambient i altres matèries relacionades amb el Consell.

També estaran representats, amb veu però sense vot, el cap del departament de l’Àrea de Territori, Sostenibilitat i Habitatge; el Cap del Servei de Gestió i Planificació Urbanística; un tècnic del Departament de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, i un tècnic del Departament Serveis Urbans

Des de Sitges en Positiu, la regidora Carme Gasulla reconeix que “es tracta d’una eina imprescindible” però demana que “s’ampliï la participació en el reglament per obrir-lo a tothom”, fet que va justificar el seu vot en contra.

Altres punts del ple d’abril


En matèria econòmica, el ple de l’Ajuntament ha aprovat les modificacions de crèdit necessàries per tirar endavant actuacions d’urgència com les aportacions de sorra a les platges més afectades pel temporals i fer el dragatge de sorra dels ports. Ara l’Ajuntament fa unes aportacions com a mesura temporal fins que es resolgui, en aquest cas, la situació al govern de l’estat espanyol que actualment està encara en funcions. Aquesta aportació econòmica permetrà tenir les platges a punt per a la temporada turística, tenint en compte que és un dels principals actius econòmics del municipi i genera 325 llocs de treball. Amb la modificació de crèdit es podrà adquirir també material de prevenció i seguretat necessària per a la Policia Local de Sitges.

La sessió ha servit també per aprovar inicialment els nous preus públics de les llars d’infants, l’Escola Municipal de Música o l’Escola d’Adults. El regidor d’Hisenda, Organització i Govern Obert, Josep Moliné, ha explicat que “la voluntat de l’Ajuntament és millorar de forma continua la gestió dels ingressos municipals i fer les adaptacions i canvis necessaris per adequar les ordenances fiscals i les ordenances reguladores de preus públics vigents a la canviant realitat econòmica”.

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte i el plec de condicions tècniques per a la millora del centre de dades de l’Ajuntament de Sitges situat a la planta baixa de la Casa de la Vila.

Mocions

En l’apartat de les mocions, el ple de la Corporació va aprovar la relacionada en contra de l’acord entre la Unió Europea i l’estat de Turquia. També es va aprovar per  unanimitat la moció a favor de la reforma horària.

Una altra moció que va prosperar va ser per donar suport a la marxa SOM al seu pas per Sitges que és previst el 23 de juliol, el suport als ajuntaments investigats per l’audiència nacional i al dret a decidir, i sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Sitges.

El ple va donar suport també a la moció en la que s’insta al govern de la Generalitat a garantir un finançament adequat per a les escoles bressol i es va acordar crear un comissió per analitzar la viabilitat de disposar d’un espai per a gossos a les platges de Sitges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local