Cooperació

Un camp de voluntariat internacional treballa en la millora de l'Ortoll i Adarró

Un grup de 15 voluntaris i voluntàries d'arreu del món participarà al projecte promogut per Garraf Coopera i la plataforma Defensem l’Ortoll del 18 d’agost al 2 de setembre

Garraf Coopera i la Plataforma Defensem l’Ortoll acull un camp de voluntariat internacional. Defensem l’Ortoll

Garraf Coopera i la Plataforma Defensem l’Ortoll acull un camp de voluntariat internacional. Defensem l’Ortoll

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Recuperem la terra. Aquest és el nom del camp de voluntariat que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú a finals d’agost. El projecte tindrà lloc en l’entorn del Turó del Seu i del Camí d’Adarró a Cubelles, en una part del Camí Ramader de la Cerdanya a Marina. El seu objectiu és afavorir la protecció i millora de l’entorn natural de Vilanova i la Geltrú mitjançant la convivència intercultural i el treball cooperatiu, solidari i voluntari que posi en valor el respecte mediambiental, l’eco-educació i models alternatius d’aprenentatge.

Voluntaris i voluntàries de països com Rússia, Itàlia, Sèrbia, Alemanya, Mèxic, Portugal, Turquia i Catalunya donaran suport durant quinze dies al projecte. Durant l’estada recuperaran murs de pedra seca, eliminaran plantes invasores, donaran suport en la conservació i recuperació d’elements arquitectònics, i de rehabilitació i senyalització de camins.

És el segon any que té lloc aquest camp de voluntariat, organitzat per la Plataforma Defensem l’Ortoll i l’Associació Garraf Coopera  amb la col·laboració del Servei Civil Internacional de Catalunya, una entitat membre de la xarxa internacional de l'SCI que es dedica a la promoció del voluntariat internacional per a la construcció de la pau.

Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d'entre 5 i 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d’entre 1 i 3, setmanes donen suport a un col·lectiu o associació local.

És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.  

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.


Camps al territori (Andorra, Catalunya, lles Balears i País Valencià)

Des d’El Servei Civil Internacional treballem en l’enviament de voluntàries i voluntaris a camps internacionals arreu del món, però també en l’acollida de les que participen en els camps al nostre territori.

Organitzem camps conjuntament amb entitats que aposten per desenvolupar un projecte local sense ànim de lucre. És important que el projecte parteixi de les necessitats d’una comunitat i que els beneficis de la tasca repercuteixin en aquesta. Organitzar un camp sovint permet establir xarxes entre el projecte en sí i el seu entorn social, a la vegada que genera noves experiències i promou el voluntariat local.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local