Filosofia

El debat sobre la mort triomfa al Penedès, amb 19.000 espectadors en la sisena edició del festival VilaPensa

Tots els actes han aconseguit l’aforament complet amb un públic molt diversificat, amb la presència de 2.500 espectadors presencials, 14.000 per la TDT i 2.600 en línia

El debat sobre la mort triomfa al Penedès, amb 19.000 espectadors en la sisena edició del festival VilaPensa. VilaPensa

El debat sobre la mort triomfa al Penedès, amb 19.000 espectadors en la sisena edició del festival VilaPensa. VilaPensa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La sisena edició del festival VilaPensa ha estat un any més un èxit rotund. Pràcticament, tots els actes han exhaurit localitats, que s’havien de reservar prèviament al web. Entre tots els actes, de manera presencial, el festival ha comptat amb 2.400 espectadors, mentre que en línia 2.600 i per la TDT de Penedès Televisió 14.000. Així doncs, un total de 19.000 persones s'han sumat a les iniciatives del festival.

Un any més i gràcies al format híbrid, el VilaPensa ha travessat fronteres i ha arribat a públic de 21 països diferents, entre els quals destaquen França, Estats Units,Colòmbia, Algèria, Perú, Irlanda del Nord i Mèxic. “Veiem que hi ha una fidelitzacio del públic, però a cada acte hi ha gent nova, també de fora de Vilafranca, que ha triat l’acte a la carta. Això era el que volíem, diferents interessos i varietat en el programa”, relata el director del festival, Jordi Sàbat.

El tema d’aquesta edició ha estat la mort, una qüestió d’un profund interès filosòfic i social, el de més impacte en la vida de les persones. Els i les ponents convidades han aportat la seva visió sobre la finitud de la vida i han convidat a reflexionar a un públic molt divers. “Des del VilaPensa intentem fugir dels soliloquis, busquem donar el missatge filosòfic de la manera més divulgativa possible”, ha explicat Jordi Sàbat.

En aquest sentit, l’organització ha remarcat que cada any més, l’esdeveniment és una cita consolidada entre el públic de Vilafranca gràcies a la seva personalitat, barrejant actes que segueixen un mètode filosòfic amb altres molt més populars. “Els actes són únics i diferents, on es combina el missatge filosòfic o una conferència amb altres disciplines artístiques com la dansa, el teatre i la música”, ha assegurat el director. 

S’han celebrat 21 actes repartits per la ciutat, amb l'auditori del VINSEUM (Museu de les Cultures de Vi de Catalunya), com a escenari principal del festival, però també en altres localitzacions de Vilafranca com el Fòrum Berger-Balaguer, Sala els Trinitaris, Teatre municipal Cal Bolet.

Un festival amb contingut i impacte

Cada edició del Vilapensa, el festival de pensament del Penedès, ha convidat un filòsof internacional de primer ordre. Michel Onfray ha estat l’escollit enguany, una de les veus filosòfiques contemporànies europees més importants amb la rèplica de l’antropòleg Adrià Pujol (Debat ‘Viure sense pensar en la mort’).

Els altres punts més forts del programa, destaca Jordi Sàbat, han estat la Jornada de Bioètica on s’ha debatut sobre el dret a morir dignament i maneres que ens ajudin a l'acceptació de la mort, l’obra de teatre amb fòrum posterior sobre el suïcidi adolescent (No m’oblideu mai amb direcció de Llàtzer Garcia) davant uns 500 nois i noies  i les ponències a càrrec de Ferran Sáez Mateu (Astúcies contra la finitud) i de Montserrat Crespin i Núria Sara (Punts de fuga).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local