50è aniversari de la mort del Mestre

La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals encara la recta final

El Festival clourà el proper 22 de juliol amb un concert a càrrec de l’últim deixeble de Casals, Miklos Perényi, acompanyat al piano per Dénes Várjon

La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals encara la recta final   . EIX

La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals encara la recta final . EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, organitzat per l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell, encara la recta final després de gairebé dues setmanes plenes de concerts d’artistes de gran renom nacional i internacional com el violinista Pinchas Zukerman, el violoncel·lista Miklós Perényi i el pianista Richard Goode, entre d’altres.

Enguany, commemorant el cinquantè aniversari de la mort de Pau Casals, el Festival ha acollit una àmplia varietat de concerts de música de cambra dins un programa format per un total de catorze concerts a més de tres activitats especials.

Seguint el vincle amb Pau Casals, demà 20 de juliol tindrà lloc un dels concerts més especials a l’Auditori Pau Casals. El pianista Richard Goode, que es va relacionar durant molt de temps amb Casals als anys 60 al Festival de Marlboro, interpretarà una programació exclusivament d’obres de Beethoven.

El divendres 21 de juliol s’interpretarà al Festival el concert inspirat en “El Carnaval dels Animals”, que reunirà a Albert Guinovart, autor de l’obra, amb reconeguts pianistes i instrumentistes de vent com Eric Le Sage, Paul Meyer i Magali Mosnier.

El Festival d’enguany clourà el 22 de juliol amb “El darrer deixeble de Casals”, a càrrec del violoncel·lista Miklós Perényi, l’últim autèntic deixeble de Casals i a qui Marta Casals considera més proper a l’esperit de Casals. Acompanyat pel pianista Dénes Várjon, ha pensat llargament en el programa que volia fer en homenatge al seu Mestre triant finalment la Suite Núm. 4 de Bach, i després  una sonata de Beethoven i una de Brahms. També li ha semblat imprescindible reservar un lloc per als estrets vincles que Casals va establir amb Hongria: el seu amic Kodály, a qui va retrobar amb gran de plaer a Budapest quan hi va anar a dirigir ‘El Pessebre’ el 1964, i Bartók, a qui Casals havia convidat a Barcelona l’any 1926. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local