Jardiart. Metafòricament

Intrusos als jardins del Museu Papiol de Vilanova

Els jardins de Can Papiol acolliran la setmana vinent la mostra Jardiart. Metafòricament, una exposició d’escultures i creacions d'artistes contemporanis

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Galeria d'imatges

 

Des de fa uns dies, els jardins del museu romàntic Can Papiol compten amb nous elements, uns instrusos molt artístics que es presentaran la propera setmana com a Jardiart. Metafòricament, una mostra d’escultures i instal.lacions on s’exposa l’obra de diferents creadors contemporanis. El jardí de Can Papiol es converteix en l’escenari on les peces interactuen amb l’entorn, jugant amb els volums i les metàfores conceptuals. La voluntat de l’exposició és fer reflexionar al públic sobre el poder de la creativitat i sobre és el paper dels artistes plàstics en la societat actual.

La metàfora com a temàtica

La metàfora es converteix en el concepte sota el qual es construeix una exposició, que pretén trencar els estils habituals de mostrar obres d’art al úblic. Les peces que s’exhibeixen volen construir un llenguatge que sigui interpretat lliurement pel seu receptor. La voluntat més clara és fer una lectura crítica de la nostra societat actual, de tal manera que sigui el visitant el que faci les seves pròpies interpretacions i en
tregui conclusions. Res no està escrit, però tot està en la representació metafòrica de les coses. Perquè existeixen diferents llenguatges, en
aquest cas el llenguatge de l’art, i diferents formes d’entendre el que es llegeix en funció de les pròpies vivències i opinions personals.

La utilització de materials reciclats

La majoria de les peces escollides en la mostra parteixen de la utilització de materials reciclats. Són materials que varen ser creats en el seu moment per realitzar altres funcions, i que els artistes aprofiten i reutilitzen com un símbol més de metàfora per dotar de sentit les obres. Per tant, es parteix del reciclatge d’antics materials per crear un fil conductor que ens porta a interpretar cada objecte.

A l’aire lliure

El tret més diferencial de la mostra, és que tots els elements exposats estan pensats per ser observats a l’aire lliure. Els jardins de Can Papiol segueixen el camí emprès per altres museus nacionals i principalment europeus, al convertir els seus espais exteriors en sales d’exposicions, amb la funció de donar un plus de valor a objectes quotidians per transformar-los en obres d’art. Totes les obres que formen part de la cita, des d’un primer moment, han estat ideades buscant la màxima simbiosi amb l’espai que les envolta, el jardí, tenint molt
present que durant més de 3 mesos aquest serà el seu hàbitat, a expenses de les inclemències meteorològiques que s’hi puguin donar.

Els artistes participants

Els artistes participants d’aquesta mostra, responen a diferents disciplines com la pintura,l’escultura o la ceràmica, però també l’arquitectura, el disseny, la fotògrafia. Són Isidre Roset, Toni Masana, Xavier Pascual, Joan Nadal, Purificació López, Joan Calvet, Abel Masana, Josep Maria Pinyol, Francesc Bordas, Joaquim Milà, Camil.la Pérez, Esther Sampietro, Dolors Escoté, Joan Tuset, Betty Miller i Josep Maria Pujol i Yol Bernadó.

Cadascun d’ells, ens trasllada en unes frases la seva forma d’entendre l’art en general, o en alguns casos fent allusió directa a la peça que formarà part de l’exhibició. Com qualsevol de les obres exposades, l’art en un sentit més global, també té diferents lectures en funció de la mirada de cadascun d’ells.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local