FOTOGRAFIA

Cultures Tribals a l'Edifici Miramar de Sitges

De l’11 de gener al 2 de març es poden veure imatges i objectes de diferents pobles indígenes recopilats pel fotògraf Jordi Llorens i Estapé

Ajuntament de Sitges. Cultures Tribals a l’Edifici Miramar de Sitges

Ajuntament de Sitges. Cultures Tribals a l’Edifici Miramar de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El fotògraf de viatges Jordi Llorens i Estapé és un apassionat de les cultures tribals per la infinitat de riqueses visuals i personals que li aporten. Fins ara, ha visitat més de 100 països i ha tingut l’oportunitat de conviure amb 40 tribus diferents de tot el món. Fruit d’aquesta experiència i amb l’objectiu de transmetre tot el material recollit organitza exposicions de fotografies itinerants. Ara, la seva darrera mostra, Cultures Tribals, arriba a Sitges. L’exposició, que va començar el seu viatge el juny de 2012 a Vilafranca del Penedès, s’inaugurarà demà dissabte a les 19.00 hores a l’Edifici Miramar, i mostra una cinquantena de fotografies que retraten la bellesa i la diversitat de unes 25 ètnies d’arreu del món.

L’exposició també inclou una selecció de trenta objectes utilitzats per les diferents tribus i ètnies d’Etiòpia, Nova Guinea, Indonèsia o Namíbia que constaten la capacitat de creació de l’ésser humà. Amb el material gràfic i els objectes, Llorens també vol retre un homenatge a les vides, les terres i els valors d’aquests pobles i alhora denunciar la crisi humanitària i mediambiental que travessen moltes d’aquestes comunitats i que fa perillar la seva supervivència. Complementàriament, a la mostra també es projectarà un audiovisual en el que es podrà veure a Jordi Llorens en el camp de treball, a més d’imatges no exposades. 

La regidora de Cultura, Mireia Rossell, ha explicat que “es tracta d’una exposició del tot recomanable, íntima i directa que permet a l’espectador traslladar-se a racons inhòspits del planeta a través dels protagonistes de cadascuna de les imatges”.

Amb una visió plàstica i creativa, les instantànies de Jordi Llorens i Estapé mostren les experiències i les vivències viscudes pel fotògraf de Granollers a la recerca de la integració cultural en tribus primitives que encara perviuen en un món tan globalitzat com l’actual.

Les imatges estan a la venda i el 25% dels beneficis es destina a l’ONG Global Infantil.

Jordi Llorens i Estapé un fotògraf amb una mirada personal

El fotògraf de Granollers viatja des de fa més de vint anys i ha disparat milers de fotografies amb les quals munta exposicions i audiovisuals. Per a Llorens, la fotografia és un mitjà d’expressió artístic i vital i, en aquest marc, convida a aprendre d’aquestes cultures minoritàries per reivindicar posar davant els valors humans als econòmics, de frenar el canvi climàtic i la destrucció de les selves tropicals, de redefinir els conceptes occidentals de progrés i desenvolupament, així com també, donar importància a la humilitat i reciprocitat.

Jordi Llorens i Estapé, Llorens col·labora en diversos mitjans de comunicació i és coautor del llibre de viatges La vuelta al mundo en 80 lunas, i també és autor de les fotografies del llibre Mercats del món. Ha presentat diverses exposicions itinerants com Altres mirades, altres horitzons; Mercats del món; La innocència d’una mirada i la més recent, Cultures Tribals. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local