Reobertura dels museus

Més de 1.800 persones visiten els museus reformats de Sitges

Satisfacció generalitzada entre els visitants pel resultat de les obres

Museus de Sitges. Més de 1.800 persones visiten els museus reformats de Sitges

Museus de Sitges. Més de 1.800 persones visiten els museus reformats de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La jornada de portes obertes d’aquest dissabte al Cau Ferrat, el Museu de Maricel i Can Rocamora va estar acompanyada d’una satisfacció i entusiasme generalitzat per part dels visitants. L’accés a les sales i el recorregut pels tres edificis va ser seguits amb interès pels assistents, que també van agrair l’oportunitat de poder veure les sales buides i netes, abans que s’iniciï el procés de col·locació de les obres d’art als seus respectius espais.

1.816 persones van entrar als tres museus durant les deu hores de la sessió. El ritme va ser fluït durant tota la jornada i només en moments puntuals es va haver de regular l’accés per evitar un excés de gent dins el recinte. L’itinerari establert va ser el que es recomanarà als museus un cop obrin definitivament: accés per Can Rocamora, visita dels 340 metres quadrats del Cau Ferrat; accés de nou a Can Rocamora, on es va poder veure la cuina restaurada i reconstruïda i la nova sala d’exposicions temporals, i entrada a Maricel des de la segona planta, on s’iniciarà l’itinerari a través de la Col·lecció Pérez Rosales, que mostrarà l’evolució de l’art des del Romànic fins el segle XX. La sortida va ser, excepcionalment, per la porta de la torre de Sant Miquel, al Baluard Miquel Utrillo Morlius. En aquest espai, es col·locarà un ampli vidre, que permetrà veure els interiors de la sala Sert del Museu de Maricel des del Baluard, convidant els visitants a accedir-hi als museus.

Els espais més fotografiats durant la jornada de dissabte van ser les dues plantes del Cau i el mirador del Museu de Maricel, que ha esdevingut una privilegiada talaia sobre el mar. Els assistents també van poder comprovar les solucions adoptades per salvar les barreres arquitectòniques i van admirar la recuperació i restauració dels elements patrimonials, com els vitralls, les fustes, rajoles i pedres. El blau intens del Cau Ferrat –fruit de diferents estudis cromàtics per acostar-lo a l’original del segle XIX– també va concentrar l’atenció dels visitants.

La jornada de dissabte va estar complementada divendres amb la visita dels museus per part dels components del Consell de Cultura de Sitges, integrat per representants de diferents entitats culturals, mentre que diumenge van tenir l’oportunitat d’accedir-hi els membres de la secció de fotografia del Grup d’Estudis Sitgetans, que van realitzar un ampli registre fotogràfic de les sales.

La reforma dels museus ha estat realitzada amb un doble objectiu: restaurar i recuperar els edificis i els seus elements patrimonials i, al mateix temps, convertir els espais en uns moderns museus del segle XXI, amb tots els seus respectius serveis i sistemes de seguretat i conservació. L’actuació ha aconseguit superar la seva complexitat i les corresponents limitacions d’espai, amb solucions imaginatives i el compromís de respecte patrimonial i estètic originari.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local