TT/600: L'origen del Mecanoscrit

Robert Cavaller publica la seqüela del Mecanoscrit de Manuel de Pedrolo

L'obra, situada en escenaris de la vegueria del Penedès, mostra com seria Catalunya 600 anys després de la Hecatombe de Manuel de Pedrolo

Eix. TT/600: L’origen del Mecanoscrit

Eix. TT/600: L’origen del Mecanoscrit

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Com seria Catalunya 600 anys després de la Hecatombe que l’autor Manuel de Pedrolo va descriure al seu Mecanoscrit del Segon Origen?Robert Cavaller, veí de Cubelles, ha publicat "TT/600: l'Origen del Mecanoscrit", una seqüela de la famosa obra de Manuel de Pedrolo.

TT/600: L’origen del Mecanoscrit és una seqüela de l’obra magistral de Manuel de Pedrolo. Basada fil per randa en la novel·la original, pretén dibuixar la vida dels fills de l’Alba en Temps Tercer. Essent fidel als noms i als detalls descrits el 1973, l’any zero, ara l’acció succeeix a Guarian, en TT/599. Els paral·lelismes amb l’actualitat però, són inevitables. Uns extraterrestres, els Volvians, van aniquilar la vida a la Terra, i s’hi van quedar. Però hi van haver supervivents arreu que, amb els anys, van aprendre a combatre’ls. La Dàlia és un d’ells. Però la vida al nostre Planeta no serà gens fàcil sis segles després de la destrucció total. La Dàlia es gradua arqueòloga per la Oral de Neopreno i entra a treballar a la Barcelona enrunada de TT/600 sota les ordres del Professor Clarés. Al Prat, la Dàlia queda aïllada i malferida després d’un esfondrament. El Medit, un jove guarià, la rescata i se’n cuida d’ella per integrar-la amb els seus. Davant la controvèrsia entre Neopreno i Guarian, la Dàlia escollirà els segons sobretot arran de la visualització d’unes filmacions antigues de 1973: imatges de la Hecatombe i de l’adveniment dels Volvians a la Terra. La veritat del seu present. La Dàlia fuig amb el Medit a Lluc i comença a redactar el Mecanoscrit del Segon Origen. Uns uniformats enemics però, la detenen i se l’emporten cap a Piscina, capital de Neopreno. Llavors el Medit i els seus inicien un rescat ple d’entrebancs.

Segons ha explicat Cavaller, "situar l'acció 600 anys després de l'Hecatombe em permet crear una societat més o menys evolucionada a partir de la família de l'Alba i el Dídac. Però és clar, a d'altres contrades, com a Astorga, també hauran sobreviscut unes altres persones... i tot el que la cultura espanyola representa".

Els paral·lelismes de l'obra amb la realitat política actual són molts, la independència inclosa, i els escenaris que tria l'autor són ben propers: Sitges, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, però sobretot Cubelles i Vilafranca, parlant fins i tot de la Vegueria Daurada, la del Penedès. L'autor avança que també parla l'obra "d'un accident a un nucli habitat de nom Tèrmica, on hi ha una central elèctrica amb una xemeneia de cent metres d’alçada".

Robert Cavaller parteix del darrer capítol del seu Mecanoscrit (És l'Alba la mare de la humanitat?): "ens va deixar la porta oberta a les generacions futures per revisar i actualitzar la seva obra. És exactament el què he fet. Per tota l’admiració que li professo a la figura d'aquest autor que tant ens va marcar, he continuat el seu relat però des de la perspectiva del nostre segle XXI. Ara bé, en tot moment, respecto l'esperit que s'hi respirava al text original: la natura, els sempiterns ocells, l’estil, les localitzacions, o tot allò que coneixíem l'any 1973. He intentat preservar el llegat que en Manuel de Pedrolo ens deixà i alhora renovar-lo".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local