Associació Cultural Dòlia

Vilafranca projecta una intervenció arqueològica al Claustre dels Trinitaris

Es durà a terme mitjançant un camp de treball internacional i formarà part dels actes de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana 2015

EIX. Associació Cultural Dòlia, un col·lectiu format per nou joves especialitzats en diversos àmbits de les humanitats

EIX. Associació Cultural Dòlia, un col·lectiu format per nou joves especialitzats en diversos àmbits de les humanitats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ahir es va presentar a l'Auditori del Vinseum l'Associació Cultural Dòlia, un col·lectiu format per nou joves especialitzats en diversos àmbits de les humanitats. Aquesta agrupació, té com a finalitat difondre el patrimoni penedesenc des d'una òptica divulgativa i apropar la cultura al jovent. Per aquest motiu, Dòlia, juntament amb l'ajuntament de Vilafranca, ha projectat un camp de treball internacional on es farà una intervenció arqueològica vertical o arqueologia de l'arquitectura al Claustre dels Trinitaris, datat del segle XVII, per tal de documentar les diferents tècniques constructives i poder-hi copsar les diverses fases de construcció. Aquest projecte servirà per recollir el màxim d'informació per a poder fer una posterior restauració completa del Claustre renaixentista, tancat al públic a mitjans dels noranta.

Tal i com ha anunciat el regidor de Cultura, Raimon Gusi, aquesta activitat formarà part dels actes i accions plantejades durant el 2015, quan Vilafranca serà Capital de la Cultura Catalana i comptarà amb 24 participants internacionals que s'allotjaran durant quinze dies de juliol a l'alberg municipal.

A part de les tasques tècniques d'intervenció arqueològica, els participants del camp també realitzaran diverses descobertes i conferències sobre la cultura i el patrimoni vilafranquí i penedesenc. Aquestes activitats enfocades al lleure serviran per aprofundir amb el que els membres de Dòlia defineixen com a “camp d'aprenentatge”, ja que l'objectiu és que els participants s'enduguin alguna cosa més que l'experiència de participar en un camp de treball.

L'arqueòloga que assessora el projecte, Carme Miró, assegura que no volen “mà d'obra barata” sinó que un grup de joves s'enduguin coneixements tècnics de documentació, aprenguin a detectar metodologies d'intervenció arqueològica, etc. i confia en què “s'iniciï un camí que sigui llarg i que contribueixi a fomentar el patrimoni de la vila”. A més, uns quants participants s'encarregaran de documentar l'experiència i els treballs realitzats durant el camp.

L'Associació Cultural Dòlia està formada per joves de 21 a 27 anys i aquest serà el seu primer projecte, tot i que paral·lelament a la preparació del camp de treball el 16 de gener, durant les Festes de Sant Raimon, organitzaran un recital de relats eròtics maridats amb cava per començar a donar a conèixer el projecte i l'associació. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local