ESTRENES DE LA SETMANA

Andreu Buenafuente i Berto Romero protagonitzen la comèdia "esbojarrada" 'El pregón'

Arriben als cinemes 'Calle Cloverfield 10' dirigida per Dan Trachtenberg i 'El regalo' de Joel Edgerton

Una imatge promocional de la pel·lícula 'El pregón' protagonitzada per Andreu Buenafuente i Berto Romero. EIX

Una imatge promocional de la pel·lícula 'El pregón' protagonitzada per Andreu Buenafuente i Berto Romero. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

'El pregón' de Dani de la Orden s'estrena aquesta divendres i és "una comèdia molt honesta, molt divertida i molt esbojarrada d'una gent urbanita que va al camp i de dos germans que estan separats i que el poble ajudarà a que arreglin la seva relació", tal com va explicar el mateix De la Orden en una entrevista amb l'ACN. Una comèdia que està protagonitzada per la parella còmica Andreu Buenafuente i Berto Romero, que són també els impulsors del film. Dues de les altres estrenes destacades de la setmana són 'Calle Cloverfield 10' dirigida per Dan Trachtenberg i produïda pel director de la setena entrega de 'La Guerra de les Galàxies', J.J. Abrams, i 'El regalo' de Joel Edgerton que va participar a la Secció Oficial Fantàstic a Competició de la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges.

Al film 'El pregón', Buenafuente i Romero són germans que havien estat d'un grup de música electrònica dels anys 90 molt coneguts i que en l'actualitat cadascú per la seva banda ha tocat fons. Van prometre's no tornar-se a veure, però estan disposats a fer una excepció per una quantitat raonable. L'alcalde del seu poble natal, interpretat per Jorge Sanz, els convida a fer el pregó del municipi a canvi de cobrar 10.000 euros. La seva intenció és fer el paperot i marxar però les coses es compliquen de mala manera, essent víctimes de tradicions ancestrals i plans ocults. "Ells es troben en un poble que ni recorden ni coneixen on hi ha unes tradicions peculiars i es veuen implicats en unes trames que s'emboliquen", va apuntar Romero.

Dani de la Orden va manifestar que l'objectiu d''El pregón' era "generar comèdia i que el tàndem còmic funcionés amb una direcció concreta i és que en una sala plena de gent el riure contaminés la pel·lícula". El director cinematogràfic va indicar que volia crear una comèdia "que tingués humanitat i que no es quedés només amb els acudits, sinó que tingués una part de veritat i que les espectadors hi poguessin tenir empatia".

El rodatge d''El pregon' es va dur a terme a Barcelona, Sant Pere de Ribes, Sitges i Santa Pau. El film, produït per El Terrat en col·laboració amb Atresmedia Cine, té com a guionistes a Diego Sanjosé ('Ocho apellidos vascos' i 'Tadeo Jones') i David Serrano ('El otro lado de la cama' i 'Días de fútbol').

Una de les estrenes destacades és 'El regalo' de Joel Edgerton que va participar a la Secció Oficial Fantàstic a Competició de la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges. Joel Edgerton va ser guardonat com a millor actor a Sitges. Eduard Grau (Barcelona, 1981) va participar com a director de fotografia a pel·lícules com 'Enterrado' de Rodrigo Cortés, 'Un hombre soltero' de Tom Ford i també a 'El regalo'. En una entrevista a l'ACN, Grau va apuntar que 'El regalo' és "un film sobre la venjança, sobre els errors del passat i com arreglar-los i com el perdó pot fer que els errors del passat siguin resolts o no".

'Calle Cloverfield 10'

El director Dan Trachtenberg dirigeix 'Calle Cloverfield 10', produïda pel reconegut J.J. Abrams, protagonitzada per Mary Elizabeth Winstead, John Goodman i John Gallagher Jr. Aquest film es mou entre l'acció i el thriller i tracta sobre dues noies que pateixen un accident de cotxe i al despertar es troben tancades a una cel·la sota terra, segrestades per un home estrany, interpretat per Goodman, que diu haver-les salvat del judici final i d'un atac químic. És així com comença el seu malson davant el desconeixement sobre si han de confiar o no amb el seu aparentment salvador.

Aquest divendres també s'estrena 'La modista' de Jocelyn Moorhouse. Un drama amb un important repartiment format per Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving i Sarah Snook. La pel·lícula se situa a Austràlia als anys 50. Tilly Dunnage (Kate Winslet) és una bonica modista que, després de molts anys de treball a París torna a casa seva a la petita localitat de Dungatar per corregir errors del passat. Allí es reconciliarà amb la seva excèntrica mare Molly (Judy Davis) i s'enamorarà inesperadament de Teddy (Liam Hemsworth). En aquest petit poble demostrarà les seves qualitats amb la màquina de cosir i transformarà a les dones del lloc.

La comèdia francesa 'Primavera en Normandía' dirigida per Anne Fontaine tracta sobre Martin, un ex-parisenc adinerat i apassionat lector de Gustave Flaubert, que s'instal·la com a pastisser a un poble de Normandia. Allí coneixerà una parella d'anglesos que li recorden a molts dels personatges de l'escriptor i poc a poc s'anirà involucrant i introduint a les seves vides.

Marc Fitoussi dirigeix una altra comèdia francesa 'Luces de París' interpretada per Isabelle Huppert, Jean-Pierre Darroussin, Michael Nyqvist i Pio Marmaï. Els dos protagonistes Brigitte i Xavier es dediquen a la ramaderia bovina a Normandia. Ella és somiadora i té el cap als núvols, mentre ell és tot el contrari i viu només pel seu treball. Amb la marxa del seu fill, Briggite veu com cada vegada li pesa més la vida rutinària de parella i decideix fer una escapada a París.

Aquesta setmana s'estrena una altra comèdia, però amb un to ben diferent que les dues anteriors. És 'Agente contrainteligente' dirigida per Louis Leterrier. L'assassí número 1 del MI6 (Mark Strong) descobreix que té un germà Nobby (Sacha Baron Cohen), però aquest no té res a veure amb ell, és histriònic, cridaner i hooligan del futbol anglès. Nooby s'ha passat tota la vida buscant al seu germà, però desconeixia l'emocionant vida que ell portava fins que el coneix.

Dos films d'animació orientals

Aquest divendres arriben als cinemes dos films d'animació orientals. Un és 'El cuento de la princesa Kaguya' dirigida per Isao Takahata, autor de les mítiques sèries televisives 'Heidi' o 'Marco'. La història tracta sobre un tallador de bambú que es troba una petita criatura que aflora ràpidament i es converteix en una nena. L'altra film d'animació és 'El recuerdo de Marnie' de Hiromasa Yonebayashi. A la pel·lícula, la tímida Anna es trasllada a la riba del mar a viure amb els seus tiets i descobreix una antiga mansió rodejada per pantans on es troba amb la jove i misteriosa Marnie, amb qui crea una connexió única i una amistat que viatja pels límits entre la fantasia i realitat. Anna reconstruirà en aquest viatge la història que hi ha al voltant de la seva estranya amiga. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local