Plans d'inserció

Arrangen l'antiga mina i l'entorn de Sant Benet d'Espiells, a Sant Sadurní

Millora del paratge natural per mitjà de plans d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió social

Arranjament de l'antiga mina i l'entorn de Sant Benet d'Espiells. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Arranjament de l'antiga mina i l'entorn de Sant Benet d'Espiells. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquests dies s'ha finalitzat l'actuació d'arranjament de l'antiga mina de Sant Benet d'Espiells, un bell paratge situat al costat de l'Escola de Viticultura d'Espiells que fins ara estava molt deteriorat. Es tracta d'una de les actuacions previstes en la segona fase de l’actuació “Riu inclusiu”, que impulsen conjuntament els Ajuntaments de Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Subirats i Mediona, amb el suport de la Mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès i la cooperativa especialitzada en inserció laboral Nou Set.

Amb aquest projecte, que impulsa la recuperació i millora dels espais verds i l’entorn natural dels municipis i dels marges dels rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó, per mitjà de plans d'inserció laboral que ofereixen també formació professional a persones en risc d'exclusió social, s'està recuperant diversos indrets dels voltants de Sant Sadurní, tal i com explica el regidor de Medi Ambient i Via Pública, Toni Sisternas: “Una brigada intermunicipal ha realitzat diverses actuacions com la recuperació de l’entorn d'aquesta font d’Espiells, al costat del riu Anoia, en què s'ha fet una passera per arribar-hi i s'ha sanejat l'entorn. Es tracta d'una antiga mina, que servia per regar els camps del voltant, i que porta el nom del patró d'Espiells”.

Altres actuacions en què es treballa són el nou mirador de la Miranda d’Espiells; la millora a l’entorn del Lavernó amb la plantació d’espècies de bosc, l’obertura d’un camí de pas sota el pont de l’estació i la construcció d’una bassa per a la recuperació d’amfibis; l’obertura d’uns camins de pas des de la depuradora fins al camí del nucli de Can Batista i també des de la passera del riu Anoia fins a l’inici del terme de Torrelavit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local