Història de l'Art

Un llibre cataloga per primer vegada l'obra del pintor premodernista Josep Mirabent i Gatell

L'autora Isabel Coll espera que la publicació sigui una finestra oberta per descobrir la importància de l'artista

Mirabent va ser un pintor eminent de Sitges que va deixar una gran capacitat de galeries i quadres al llarg del segle XIX

ACN/ Sara Miñana / Clàudia Campos Sitges 19-04-2017 04:55 Lectures 1970
Isabel Coll a la presentació del llibre sobre Josep Mirabent al Gran Teatre Liceu de Barcelona. ACN

Isabel Coll a la presentació del llibre sobre Josep Mirabent al Gran Teatre Liceu de Barcelona. ACN

La doctora d'Història de l'Art Isabel Coll ha presentat aquest dimecres el primer llibre que recull tota l'obra del pintor premodernista català Josep Mirabent. L'autora reivindica amb el llibre la importància de l'artista en la historia de l'art català. La Fundació Ave Maria i l'Ajuntament de Sitges coediten aquest treball. Isabel Coll espera que aquest llibre sigui "una finestra oberta per veure la importància del personatge". Mirabent va decorar espais com la sala de revistes de l'Ateneu Barcelonés o el Saló dels Miralls del Gran Teatre Liceu, després de l'incendi de l'any 1861. Coll reivindica amb aquest llibre la figura de Mirabent i proposa als lectors una àmplia mirada sobre les nombroses obres realitzades per l'artista.

Mirabent va ser un pintor eminent de Sitges que va deixar una gran capacitat de galeries i quadres al llarg del segle XIX. L'autor fou l'encarregat de crear els principals treballs decoratius de la Barcelona premodernista. Entre les feines realitzades per l'artista hi ha la decoració pictòrica del Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, la seu de l'Ateneu Barcelonès o les pintures del sostre del Paranimf de la Universitat de Barcelona (UB).

Durant la presentació del llibre, Isabel Coll ha incidit en la idea de reivindicar el renaixement i redescobriment del valor de Josep Maribent. " Hi ha una quantitat de gent importantíssima que cal estudiar i reivindicar, si no, no podem entendre què és la pintura. Cal potenciar el que no és conegut" ha manifestat.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha felicitat públicament Isabel Coll i ha explicat que "posar en valor els artistes que han tingut una posició i trajectòria rellevant, és molt important, i en el cas de Mirabent estava pendent". Forns ha remarcat que "aquest volum està a disposició de tothom, no només dels especialistes en art".

"Ara tenim un recull d'un artista que ho feia tot, que ho feia amb aquesta excel·lència, amb aquesta precisió. Mirabent aporta una gran contribució artística, pictòrica i cultural tant per a Sitges com per al país", ha declarat Forns.

La Fundació Ave Maria és una associació que treballa amb persones que tenen discapacitat intel·lectual i amb les seves famílies. Els beneficis del llibre aniran íntegrament als finalitats socials per als quals treballa aquesta fundació.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Periodisme local

Josep Soler i Soler in memoriam

Montserrat Lago

Adéu-siau amic, allà on siguis espero que em guardis un lloc per poder tornar a agafar el fil dels meus "Mica en mica" i tot parlant omplirem la pica

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No