Emprenedoria

Batecs d'emprenedor/a

Eix. Brot

Eix. Brot

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Jacint Forns, amb una formació y experiència formidable, ha creat vàries empreses i assessorat més de cinc-centes de diferents sectors. Actualment, a través de sosemprendedores.com i la xarxa Linkedin, col·labora amb diversos grups i debats. A Barcelona atén consultes, ja sigui a empresaris, directius, executius i emprenedors, així mateix a persones desocupades, en els àmbits professionals i personals,  per eradicar els trastorns psicosomàtics, depressió, ansietat, mobing, autoestima, drogodependències, fòbies, entre d’altres.

P: La paraula emprenedor/a correspon a l’adjectiu que expressa qualitat o accident. Curiós que per definició marqui els destins professionals.

R: La paraula emprenedor, actualment, s'utilitza de forma inadequada moltes vegades. Emprenedor és una persona, que partint d'una idea i un projecte, decideix emprendre. Pot crear una empresa, satisfer una necessitat social sense ànim de lucre, sortir d'una situació límit personal, canviar el rumb de la seva vida, etc. Podrien ser interminables les definicions, el que si està clar, és que no tothom pot ser un emprenedor.

P: Personalment penso que l’emprenedor és, que té la necessitat d’emprendre des del primer instant, inclòs estan treballant per compte d’altri.

R: L'autèntic emprenedor, sol ser una persona creativa, intuïtiva i segura de si mateixa. Fins a mitjans del segle passat, un aprenent de 14 anys s'integrava en una empresa, als 25 anys era operari i prenia la decisió de treballar pel seu compte i, crear una empresa . Al segle XXI, tot a canviat, les xarxes socials i la demanda de "serveis", crea noves possibilitats. Als anys 80, les famílies de qualsevol classe social, volen que els seus fills siguin, advocats, economistes, periodistes... mentre que no tenim professionals sorgits de la formació professional. Per tant, apareixen nous emprenedors. Més de 50.000 han emigrat.

P: Avui més que mai hi ha més emprenedors/es degut a la crisi. És l’era de l’emprenedoria?

R: La necessitat aguditza l'enginy, és la nova era, però no tots podran ser emprenedors. Cal aprendre un màster “d’emprenedoria".

P: Avui és l’única sortida laboral o veritable motivació professional?

R: Evidentment hi ha altres sortides, a més de l'emigració. Existeix reinventar, partint de l'autoconeixement personal, atributs, capacitats, motivacions i especialment l’actitud, sense haver d'emprendre cap negoci, crear un servei o altres. Pot integrar-se en empreses ja existents, tenint molt clar què es vol fer per integrar-se al ja constituït. Podeu consultar a la xarxa Linkedin, en els grups Reinventar i ¿Cómo reinventarse?.

P: Quina edat està predominant alhora d’emprendre un negoci?

R: L'edat depèn del grau de maduració del candidat, des de 25 anys a 70.

P: M’ha cridat l’atenció la frase “convertir els teus somnis en realitat”. Hi ha somnis que poden convertir-se en malson en el món de l’emprenedor/a?

R: Els somnis poden ser conscients o subconscients. Somiar, igual que la il•lusió, són necessaris per emprendre, però cal caminar amb els peus a terra, per aconseguir els teus objectius, si no és així, poden convertir-se en un malson.

P: Quan esteu assessorant treballeu des de l’empatia. Això és bastant complicat.

R: De complicat res de res. Empatia igual a actitud i/o capacitat de relació. Creixement professional d'una idea, analitzar la idea, visualitzar-la, veure la seva viabilitat i anar per feina.

P: Promoveu la relació entre els diferents emprenedors per tal que els negocis sòlids participin en l’impuls de les iniciatives noves. Diuen que l’experiència és un grau.

R: L'experiència és un grau molt important. La teràpia de grup sol ser interessant com el "Brainstorming". El més important després d'una formació base és tenir un orientador o consultor, aquest "Llicenciat a l'Escola de la Vida" i a la "Universitat del Carrer".

P: La creativitat avui és fonamental amb tanta competència, és l’ingredient principal de qualsevol recepta de negoci, podríem dir, el llevat del pastís.

R: Evidentment la creativitat és molt important, igual que la diferenciació. Les receptes són individuals, ja que tots som igualment diferents.

P: Personalment, penso que l’emprenedor/a té un altre batec al cor, des de la metàfora...

R: Totalment d'acord amb la definició, però a més el cor a la ment.

afhpedagogia@gmail.com
Twitter: @caixa_dainas

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local