Pobresa energètica

Gas Natural: homicidi professional imprudent

Jordi Cuyàs i Soler 17-11-2016 08:07 Lectures 2827
L'interior del segon pis d'un immoble de Reus on s'ha produït l'incendi mortal. ACN/ Roger Segura

L'interior del segon pis d'un immoble de Reus on s'ha produït l'incendi mortal. ACN/ Roger Segura

Crec que la mort de la Rosa a Reus, una àvia que vivia sola i a qui gas Natural  li havia tallat l’electricitat sense complir amb l’obligació que marca la Llei d’avisar prèviament a l’Ajuntament segons reconeix la pròpia empresa, no es pot tancar amb una multa o alguna cosa semblant. Crec que en aquest cas es va produir una conducta professional imprudent ( a més d’il·legal) amb resultat de mort. I entenc que d’això se’n diu “homicidi professional imprudent”, amb pena de 1 a 4 anys de presó. És el mateix que els hi passa a altres professionals, sobretot del sector de la medicina quan s’equivoquen per imprudència i van a judici.  Si un Hospital o un professional de la salut ha de respondre penalment quan hi ha indicis de que no ha obrat correctament, molt més ho ha de fer una empresa d’abast multinacional que té tots els mitjans possibles per fer les coses bé, més quan està guanyant una quantitat de milions a costa de vendre’ns el seu producte a un preu superior al de les empreses europees a les que no podem accedir (per cert, no sé on està la “lliure competència” que tant prediquen a la U.E. quan es tracta d’empreses petites). I això no resta responsabilitat política al Govern de l’ Estat i al Constitucional que estan impedint que tinguem una Llei com la que va aprovar el nostre Parlament, cosa que cal denunciar, però que no treu, al meu parer, que des del President de Gas Natural fins l’operari que va tallar l’electricitat sense estar segur de que es complia la Llei (aquesta part no està suspesa), hagin de respondre per homicidi.

I com que normalment el que fa una barbaritat d’aquest tipus no n’acostuma a fer una de sola, aquests dies s’han fet públiques altres noticies. Una que a Colòmbia els ha intervingut l’ Estat pels talls sovintejats de subministra a la ciutadania deguts a la falta d’inversió segons el Govern; l’altra que en un acte amb Comerç de la Generalitat s’ha denunciat que aquesta empresa no accepta l’arbitratge en els seus conflictes amb els consumidors, sinó que sempre cal anar a judici, doncs saben que la majoria de gent ho deixarà córrer. Déu n’hi do!

Esperem que la fiscalia, per fi, es dediqui a perseguir aquest tipus de conductes i deixi que les persones escollides per la gent resolguin els problemes polítics.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Vaga de deures! És la fi de la civilització!

Jordi Larregola

Debatre sobre idees és un exercici que s'hauria de fer des de la presumpció d'intel·ligència. Tots estem subjectes a l'error però tots som persones prou madures per prendre les nostres decisions

ENQUESTA WEB

Les rues de la Disbauxa i Extermini començaran al passeig de la Ribera, en lloc de fer-ho al Cap de la Vila. I la rua de diumenge s'avança a les 19.30h

T'agraden els canvis que es proposen aquest any a les rues de carnaval de Sitges?


No