Ple municipal

La sociovergència imposa el seu model de ciutat a base de pegats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El darrer Ple de l’any 2016 no va representar cap excepció pel que fa a la línia d’actuació del govern local. Tot i ser un govern en minoria, continuen afrontant les principals qüestions de ciutat sense diàleg, i presentant les seves propostes a darrera hora. Així va passar per exemple amb la pròrroga de l’externalització del servei de neteja d’edificis i equipaments municipals. El govern municipal va portar al Ple la pròrroga per un any d’aquest contracte. Som VNG va votar en contra, entenent que “necessitem una proposta valenta per part del govern de la nostra ciutat per tornar a la mateixa el control i la gestió dels seus serveis”, tal com va dir Enver Aznar, portaveu del Grup Municipal. Així mateix, va considerar que precisament amb els “serveis que només tenen el cost de personal i no necessiten de cap inversió en equipaments, tenim una primera pedra per fer camí en aquesta  aposta”. Aquesta proposta es va presentar als grups a darrera hora, i en el darrer Ple en el que es podia aprovar la pròrroga. Així doncs, la candidatura ciutadana va denunciar la manca de voluntat política per remunicipalitzar aquest servei, i va posar sobre la taula la necessitat d’anar recuperant tots els serveis municipals externalitzats.

Per una altra banda, l’espai urbà va esdevenir una de les qüestions clau d’aquest Ple. Primerament, es va tractar la proposta de modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística per introduir l’ús hoteler en les zones dedicades a l’activitat econòmica. La regidora Deborah Zimmerman va  denunciar que “des que va començar la legislatura el govern no ha parat de proposar aquest tipus de modificacions, una darrera l’altra sense que s’hagi obert un veritable debat global fins ara”, així com va lamentar que no “s’hagi donat lloc a construir acords sobre el model de ciutat en la qual volem viure.”  Així mateix, va destacar que la proposta incidia en la “moda” dels hotels, deixant clar que Som VNG aposta per “un model diversificat, en el que els sectors productius i de serveis convisquin de forma equilibrada”.

En segon lloc, i pel que fa també a l’urbanisme, es van tractar les pròrrogues dels convenis de permuta dels terrenys de la Platja Llarga per l’Eixample Nord, que té l’Ajuntament amb l’Incasòl i Subirats Berenguer Immobiliària SL . Sobre aquesta qüestió la regidora Zimmerman va deixar cal que “des de Som VNG apostem per protegir la Platja Llarga, evitant que es pugui construir res”, però va adverit que en cap cas podríem votar “a favor d'uns convenis que contenen aspectes abusius, que beneficien de forma desproporcionada a la promotora i que ens obliguen a hipotecar el futur creixement de la nostra ciutat”. Des de la candidatura ciutadana es considera que és compatible protegir la Platja Llarga i no iniciar un projecte condemnat al fracàs, com ho és l’Eixample Nord. Només cal voluntat política per cercar una solució a un dels majors nyaps urbanístics de la història de la nostra ciutat.

En tercer lloc, i ja en la part de mocions, Som VNG va presentar dues que incidien en problemàtiques concretes. La primera conjuntament amb la resta de l’oposició, sobre la problemàtica de la contaminació provinent de Componentes Vilanova, va ser presentada pel Col·lectiu de Veïns contra la Contaminació. Aquesta moció arriba després de molts mesos de denúncia per part del veïnat del barri de Les Llunes sobre la contaminació que podria estar emetent la planta de components automobilístics. Des de la candidatura ciutadana es considera la indústria ha estat i és encara un important motor econòmic i social per a la nostra ciutat i, si bé cal atraure noves activitats industrials, també cal garantir la compatibilitat d’aquestes activitats amb la presència de zones residencials en una ciutat densament poblada com la nostra i vetllar per la convivència, la salut i el benestar que el veïnat té dret a trobar a les seves llars.

La segona moció, sobre el camí de Sant Gervasi, es va presentar conjuntament amb la CUP i ERC. Aquesta, que s’havia deixat sobre la taula en el darrer Ple, es va tornar a presentar per la necessitat de donar una solució com més aviat millor a la problemàtica d’aquest camí. Així doncs, la regidora Zimmerman va la nostra intenció és que “es garanteixi l'accés segur i el gaudi d'un espai natural proper i important per a la ciutat”, així com també va manifesta la nostra voluntat de “visibilitzar la necessitat de promoure i aplicar mesures sostenibles, com la reducció del trànsit i la pacificació dels accessos a les zones verdes.”. En resum, aquesta moció aposta per la peatonalització d’aquest camí, que a dia d’avui es troba governat per la llei de la selva.

Finalment, des de Som VNG es celebra l’aprovació per unanimitat de totes dues mocions, però considera que pel tarannà d’aquest govern caldrà fer un seguiment exhaustiu per aconseguir que els acords s’acompleixin.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local