Federalisme

Això no és democràcia

Ni democràcia, ni legalitat, ni tant sols la pròpia legalitat catalana; el projecte de JxS no és el del xoc amb l’Estat espanyol, sinó el del xoc intern, el de la divisió i l’enfrontament contra la voluntat expressada per la majoria de la ciutadania

Federalistes d'Esquerres 06-03-2017 20:10 Lectures 305
Federalistes d'Esquerres. Eix

Federalistes d'Esquerres. Eix

Els defensors honrats del “dret a decidir” (que n’hi ha, i no són pocs) ho entenen així: un referèndum acordat, disputat en condicions equitatives (campanya, supervisió, propaganda…) i amb un acord per negociar de bona fe l’aplicació dels seus resultats, siguin quins siguin. Això és el que dona a un referèndum d’aquestes característiques un caràcter vinculant. I és el que van ser els casos del Québec o d’Escòcia. Aquesta és una opció democràtica legítima, igual que ho són altres formulacions que respectin el principi democràtic i de legalitat.

El que preparen ara Junts Pel Sí i la CUP no és això. L’esquema és : hi ha un projecte de llei de “desconnexió”, elaborat clandestinament, fora del Parlament. Un dia qualsevol, un diputat demanarà la incorporació d’un punt nou a l’ordre del dia de la sessió parlamentària: sense haver passat per cap comissió, sense esmenes, sense debat públic, s’aprovarà la llei; feta la llei, es procedirà a fer el referèndum. I si en aquell moment s’intenta impedir el referèndum pseudo-legal, esclatarà una crisi de dimensions fenomenals.

La idea és agafar tothom per sorpresa i generar per la força un nou estat de coses abans del referèndum, i no després del referèndum. No és massa diferent del que va passar a Ucraïna el 2014: a dos territoris controlats per forces armades locals (Donetsk i Lugansk), es van convocar sengles referèndums d’independència; amb una participació d’entorn del 80%, que va ser considerada per les corresponents autoritats com “una meravellosa sorpresa”, el resultat dels respectius referèndums va conduir a la proclamació de dues repúbliques independents.

Ni democràcia, ni legalitat, ni tant sols la pròpia legalitat catalana (com ha posat de relleu el propi Consell de Garanties Estatutàries); el projecte de JxS no és el del xoc amb l’Estat espanyol, sinó el del xoc intern, el de la divisió i l’enfrontament contra la voluntat expressada per la majoria de la ciutadania de Catalunya.

En la cultura jurídica romana, s’establia que per acreditar la “bona fe” d’una actuació humana s’havien de donar tres requisits: no obrar per la força, no enganyar i no actuar d’amagat. El govern de JxS, avui, no compleix cap de les tres condicions.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Federalistes d'Esquerra

Grup fed

Grup fed

Perquè el plantejament federal s’ajusta als nostres principis de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat i fraternitat.

http://federalistesdesquerres.org/

Dret a vot

Als demòcrates que votareu NO

Dani Gàmez

Vull donar les gràcies a totes les persones que votareu, i que votareu que no. I us vull donar les gràcies perquè vosaltres també lluitareu contra el sistema establert

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No