Sanitat pública

Retallades sanitàries i el foc de Prometeu

Néstor Martínez. Eix

Néstor Martínez. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ens roben. Ho fan els que s'imaginen a si mateixos com a déus quan arriben al poder després d'unes eleccions. Potser creuen que al ser escollits perden la seva qualitat d’humà i prenen les decisions més de cara als lobbies o a les empreses que els patrocinen, que a qui els ha donat l’oportunitat. I llavors protestem i ens veuen com Prometeu quan va afavorir al poble enganyant a Zeus amb la pila de carn i no la de greix, en aquell sacrifici. I no parlo de diners.

Des de fa ja uns anys la sanitat és un eix central de la nostra política. La crisi sanitària de la Covid-19 ha evidenciat que el sistema sanitari és primordial per al nostre dia a dia. No només això, sinó que està format per professionals de cap a peus que deixen de banda la salut i la família en favor de la resta de la població. Això no era cap secret, però hi havia gent que portava una bena als ulls i no ho veia, o preferia no fer-ho.

Ja n'hi ha prou que juguin amb un tema tan seriós com són les nostres vides. S'acostuma a parlar de la sanitat com un sistema que no funciona, amb llargues llistes d'espera i cues a l'hora de la nostra visita. No es mira mai més enllà per indicar al culpable corresponent i poca gent veu que qui t'atén a la consulta ho està fent en unes condicions precàries.

Els principals culpables d'aquesta situació van ser els mateixos que volien una sanitat de copagament l'any 2012, excusant-se amb l'argument que s'abusava del sistema i que la mala pràctica que en fèiem els portava, sense remei, a prendre aquella decisió. Tampoc hem d’oblidar quan el govern de Catalunya va voler quedar bé amb Europa, en especial amb Alemanya, i va començar amb les famoses retallades. En lloc de salvar a les persones, van decidir salvar a bancs o empreses. Així ens va anar.

El mite diu que Prometeu va tornar al poble el foc que els déus havien tret a la humanitat com a càstig per preocupar-se més de la seva supervivència que de les divinitats. Que un dels nostres focs com és la sanitat publica, no ens sigui arrabassat. Defensem-la. Siguem com Prometeu i no deixem que els que es consideren déus ens sotmetin.

Que no ens robin la vida!

Néstor Martínez
Militant de la CUP de Vilafranca del Penedès

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local