PLA TERRITORIAL DE LA VEGUERIA PENEDÈS

El Penedès a la cruilla

Ramon Arnabat. Eix

Ramon Arnabat. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Entre aquestes decisions hi ha les que preguem, o no prenguem, cadascú de nosaltres des del propi territori, ja sigui individualment o col·lectivament. Decisions sobre el Pla Territorial del Penedès, sobre el desplegament de la vegueria del Penedès, sobre l’economia i les  infraestructures que volem per les nostres comarques o les estratègies de sostenibilitat i de cures que prendrem.

Durant els darrers deu anys el Penedès ha estat abandonat pels governs de la Generalitat de Catalunya i per alguns dels dirigents polítics del territori. Al Penedès hi vivim el 6% dels habitants de Catalunya i, en canvi, tan sols rebem el 2,5% de la inversió del govern de la Generalitat. Cal revertir urgentment aquesta situació perquè el Penedès ocupi el lloc que li pertoca al nostre país. Un lloc que hem de decidir les penedesenques i penedesencs de forma participada i consensuada.

Des del Comuns del Penedès portem anys treballant per millorar la vida de les persones que hi viuen i hi treballen, perquè tothom pugui viure, treballar, cuidar, estimar i gaudir. Per un Penedès més sostenible, feminista i equitatiu.

Des de ja i durant els propers anys hem d’encarar el camí que volem prendre i, al meu parer hi ha uns objectius que ens poden ajudar a decidir-ho. Per una banda, la millora dels serveis públics de salut, des de l’atenció primària a l’especialitzada i hospitalària, i dels programes de salut pública. Així com l’ampliació de les places de residència i d’atenció sociosanitària, implantant un nou model d’atenció a la gent gran què garanteixi la seva autonomia i l’atenció qualitativa i integral. 

Per una altra banda, cal dissenyar i aplicar un Pla d’Acció Econòmica que garanteixi l’activitat econòmica agrícola, industrial i de serveis de qualitat amb treball i retribucions dignes. Un Pla que ha de ser participat pels agents econòmics i socials i per l’administració pública, de la Generalitat als ajuntaments.

Ens cal avançar cap a la mobilitat sostenible, tant a l’interior de la vegueria Penedès, com amb la resta del país, potenciant el transport públic. Un transport digne i assequible que ens mantingui connectats entre nosaltres i amb el país.

Cal, també, un projecte penedesenc d’habitatge solidari que garanteixi el dret a un habitatge digne i assequible a tota la ciutadania, potenciant l’habitatge públic i solidari de lloguer.

Tot plegat necessita una transició energètica sostenible i justa que arribi a les famílies, a les empreses i als pobles, viles i ciutats. Una transició energètica que impliqui l’estalvi energètic, el consum preferent d’energies renovables i la seva gestió descentralitzada i pública mitjançant les comunitats d’energia o la gestió municipal.

Perquè tot això sigui possible cal que es despleguin els serveis territorials de la Generalitat de Catalunya a la vegueria del Penedès, que s’elabori un Pla Territorial Parcial del Penedès participatiu i que les decisions que es prenguin sobre el Penedès siguin participades i el territori hi tingui veu. També cal que la Generalitat de Catalunya inverteixi al Penedès, com a mínim, el 6% del seu pressupost i que el govern de l’estat doti de recursos al Penedès. Tot plegat és imprescindible per garantir el desenvolupament sostenible i la millora del benestar dels penedesencs i penedesenques.

 

Ramon Arnabat Mata

Penedès En Comú Podem 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local