Teatre, dansa i arts escèniques

Dansa Ara a Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes | 26-04-2024 09:45 h.

Dansa Ara a Sant Pere de Ribes

Després d’aprendre un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu, l’alumnat participarà en aquesta gran jornada en la qual seran protagonistes d’un espectacle de dansa contemporània. El repertori està format per les següents peces:

1.Entrada de les banderes: Ne-Ne,Na-Na,Na-Na,Nu-Nu - Bad Manners
2. Dansa Factoria Mascaró: Wa Yea! - Anònia Font
3. Dansa amb el públic (mocador): Midnight in Paris - Bistro Fada
4. Filferrada
5. Ball de cintes: Duo for violin & Cello - Boccherini
6. Ball de Panderos (Platerets)
7. Pa amb oli i sal - Blaumut
8. Frase de Moviment: Brahms. Wiegendlied. Op.49 núm. 4 - Victòria
dels Àngels
9. Marxada: All shook up - Elvis Presley

Pel gran nombre de participació d’alumnes, la ballada es distribueix en tres sessions, dues al matí i una a la tarda.

Enguany participen l’escola Sant Nicolau, de Canyelles; les escoles JA Charlie Rivel i Vora del Mar, de Cubelles; l’institut escola El Morsell, d’Olivella; les escoles Els Costerets, El Pi, la Riera de Ribes, Les Parellades, Les Roquetes, Mediterrània i Santa Eulàlila, de Sant Pere de Ribes; Esteve Barrachina, Agnès de Sitges, Maria Ossó, Miquel Utrillo i Escola Pia de Sitges.

 

El “Dansa Ara” es va crear l’any 2019 i s’ha realitzat en diferents municipis com Cubelles i Sitges. Aquest projecte és coordinat pel Consell Comarcal del Garraf amb la col·laboració dels ajuntament de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sitges i Sant Pere de Ribes. La companyia de dansa Factoria Mascaró ha impartit la formació als docents. El logotip de Dansa Ara és un disseny realitzat pels alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges.

Dia Internacional de la Dansa

Sant Pere de Ribes també celebrarà el diumenge 28 d’abril el Dia Internacional de la Dansa amb una programació d’espectacles que tindrà com a protagonistes a les entitats, centres de dansa i col·lectius del municipi vinculats al ball. Amb aquest jornada es vol apropar al públic les coreografies i balls dels diferents grups que hi participen. Per això, es farà a la plaça Marcer de Ribes i al parc Pompeu Fabra de les Roquetes, a partir de les 11h.

El Dia Internacional de la Dansa, proposat pel Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, commemora el naixement del creador del ballet modern Jean-Georges Noverre (França, 1727 - 1810). Per a Sant Pere de Ribes significa un dia de trobada i celebració que se suma a altres iniciatives artístiques i creatives que es porten a terme al municipi amb l’objectiu de fomentar la cultura.  

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!