Agenda del Penedès

Exposicions

Senyals de vida

Sitges | Galeria Out of Africa de Sitges | 10-09-2014 fins 30-09-2014

Senyals de vida

Francis Nicaise Tchiakpe, alias Tchif, va néixer el 26 d'abril de 1973 a Cotonou (Benín) i prossegueix incansablement la seva cerca: entendre l'ésser humà. El seu treball, evolutiu, segueix els camins de la seva reflexió. Per a ell, els seus quadres són talismans per penetrar millor en els cors.

Les obres de Tchif, molt acolorides, donen la impressió d'un sobrevol de paisatges antics, una arqueologia del present en la qual els rastres són com records dels successius passos sobre la terra.

Tchif manté una relació tàctil, gairebé sensual, amb la matèria. Les seves teles estan constituïdes per teixits cosits, fibres integrades als pigments, corda i argila. L'artista juga amb les asprors del seu suport, li agrada treballar amb la mà, acariciar, per sentir millor, viure l'obra.

Tchif, la cerca de l'equilibri en el caos

Els ocres, vermells, blaus i marrons, ens tornen constantment a la terra, a la natura, a la vida. Cada quadre és una orgia de color, un còpula cromàtica que crea paisatges. De manera que si Tchif és un artista a flor de pell, els seus quadres són una festa dels sentits. Testimoni del seu temps, es nega a ser un artista que immortalitza els fets i esdeveniments de la vida. El seu art és una oda a la terra, al pensament, la vida, el mite diví i l'existencialisme.

Projecció internacional

Tchif ha realitzat més de 60 exposicions individuals i col·lectives arreu del món. Entre 2013 i 2014 la seva obra s'ha pogut veure al Brasil, Los Angeles, Dubai o Washington. Ha venut algunes de les seves creacions en espais tan importants com la Auction Room de Londres o l'Hotel Drouot de París. La seva obra es troba en prestigioses col·leccions d'art com la del francès Jean-Paul Blachère, conegut col·leccionista d'art contemporani africà; a la Fundació Zinsou de Benín i al National Museum of African Art de Washington, entre d'altres.

Lloc i adreça de l'acte

  • Sitges
  • Galeria Out of Africa de Sitges
  • Carrer Major, 7

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!