Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

FIMPT 2014

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 25-09-2014 fins 28-09-2014

FIMPT 2014

El FIMPT començarà dijous 25 de setembre amb "Preludis vora la mar salada". L'acte d'obertura inclou l'actuació amb parlaments del Ball de Diables de l'Arboç i el concert de Gemma Humet i Adrià Plana. Enguany, el duet català, serà l'encarregat d'interpretar la cançó "Passeig del Carme" de Pere Tàpias, que en els últims anys s'ha convertit en l'himne del festival. La Nit FIMPTera de dijous va a càrrec de La Colònia, el nou projecte de Xavi Ciurans (ex-Gertrudis), una mescla de música balcànica amb lletres d'autor que contenen un marcat aire de cabaret.

Divendres 26 hi haurà diverses activitats al carrer durant la tarda. A primera hora, la música de la Fanfara de Torredembarra i al capvespre "A la lluna de Vilanova", un itinerari musical i gastronòmic on destaquen el cant i la improvisació, com l'antic cant de taverna. També divendres a la nit hi haurà el concert de Guilllamino & The Control Z's i The Gramophone Allstars Big Band, amb una clara inspiració per la música negra.

Dissabte és el torn de la gralla, que pren el protagonisme al matí i al migdia amb Sons de Gralla. Molt destacable l'espectacle Grallaví, a càrrec d'Els Vinardells, un maridatge on la música de gralla es fon amb els vins i caves del Penedès, per donar lloc a una simfonia de sensacions tradicionals arrelades a la nostra terra. A la tarda, la OTCa de Música Llatina, producció pròpia del festival, es presentarà a l'Auditori Eduard Toldrà. L'organització del FIMPT aposta amb fermesa, de cara a posteriors edicions, per aquesta iniciativa que té l'objectiu de promoure el treball i la creació col·lectiva entre músics professionals i estudiants. Dissabte a la nit arriba el gran concert de les nits FIMPTeres. La mítica formació francesa de rock mestís, Zebda, cap de cartell del festival, presentarà el seu nou disc "Comme des Cherokees" (Barclay, 2014), publicat el 25 d'agost. A l'escenari, també hi pujaran: Els Manolos, Yacine & The Oriental Groove i UHF Stereo. Durant la mateixa nit, la Bcn Ethnic Band oferirà el seu Concert Íntim fent un repàs de la música tradicional de l'arc mediterrani, al Foment Vilanoví.

Diumenge al matí tenim el Firasac, una trobada oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs i el flabiol-tamborí. Les tradicions musicals de l'Alt Llenguadoc i dels països occitans veïns estaran presents en el concert de La Nòstra Craba, amb un repertori de cançons, danses i festes occitanes. La cloenda del 34è FIMPT tindrà lloc al Foment Vilanoví amb el Concert Íntim d'Inxa Impro Quartet.

No podem oblidar-nos del Fimpetits, amb els concerts d'Esperit! i Bàrbara Van Hoestenberghe, les sessions de documentals DocPT al Cinema Bosc, el Mercat del FIMPT, presentacions de llibres, tallers i molt més per descobrir, en un FIMPT que es consolida, creix i resisteix.

Venda d'entrades
Els abonaments i les entrades per la Nit Fimptera de dissabte ja estan a la venda per Internet. Pel que fa a la resta d'entrades, es posaran a la venda a les taquilles del Teatre Principal aquest dissabte dia 20, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge de 10 a 14 h. També es podran adquirir dissabte 27 de 17 a 20 h al Teatre Principal, i una hora abans de cada espectacle a l'espai del concert. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!