Agenda del Penedès

Teatre, dansa i arts escèniques

TRADUCCIONS – TRANSLATIONS, de Brian Friel

Vilafranca del Penedès | Cal Bolet | 23-11-2014

TRADUCCIONS – TRANSLATIONS, de Brian Friel

L'acció de Translations té lloc en un poblet imaginari del nord-oest d'Irlanda, Baile Beag l'any 1833, quan Irlanda encara forma part del Regne Unit. L'obra descriu l'arribada al poble d'un destacament de geògrafes militars que tenen la missió de posar un nom anglès als topònims irlandesos.
Aquesta missió, camuflada com a mera operació administrativa, amaga un estratègia més àmplia de l'imperi britànic: fer desaparèixer l'irlandès de la vida pública. Una estratègia que també es fa visible amb la construcció al poble d'una escola nacional totalment gratuïta i on l'irlandès, per descomptat, no s'ensenyarà. 
Els personatges, professors i alumnes d'una escola rural i autogestionada que garantia l'aprenentatge no només de l'irlandès sinó també del grec, de les matemàtiques i del llatí, s'enfrontaran a aquesta situació amb actituds que oscil·laran des de l'acceptació pacífica a la indignació. Tot es complicarà amb la història d'amor que viuran la Maire Chatach, alumna de l'escola, i el tinent Yolland, cartògraf responsable de l'operació.
La Perla 29 torna a Cal Bolet amb aquest text magistral de Brian Friel dirigit per Ferran Utzet. La companyia ha representat amb gran èxit al nostre teatre obres com Antígona, Natale in casa Cupiello, Luces de bohemia o Incendis.

FITXA ARTÍSTICA
Autor Brian Friel
Traducció Joan Sellent 
Direcció Ferran Utzet  
Ajudant de direcció i treball de text Joan Yago
Intèrprets Jenny Beacraft, Ivan Benet, Òscar Intente, Montse Morillo, Jacob Torres, Oscar Castellví, Júlia Truyol, David Vert i  Ramon Vila  
Escenografia Maura Nylon
Il·luminació Guillem Gelabert
Vestuari Annita Ribera
Espai sonor Damien Bazin
Projeccions Francesc Isern
Fusteria Pau Giménez
Cal·ligrafia / Cartografia Ariadna Veas
Dicció irlandesa Diarmuid Magourty
Confecció de vestuari Irene Fernández
Una producció de La Perla 29

Durada: 2h 45min(amb descans

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!