Agenda del Penedès

Fires i festes

Festes de Sant Pau 2015

Sant Pere de Ribes | Diferents indrets | 17-01-2015 fins 25-01-2015

Festes de Sant Pau 2015

PROGRAMA ÍNTEGRE

Les primeres propostes més significatives del programa arribaran aquest dissabte, 17 de gener, en primer lloc amb la presentació del programa de festes. Es farà a les 12h, a la sala polivalent de la biblioteca Manuel de Pedrolo, i la mateixa cita també inclourà la presentació de la portada del programa, a càrrec del fotògraf Oriol Álvarez, i de la separata "De Ribes a Cuba: petites històries dels americanos", a càrrec de Gerard Coll i Josep Miret.

Després d'aquesta primera activitat agafarà el relleu el vermut de festa major, a les 13h, a la plaça Maria Mercè Marçal, organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes. De cara a la tarda de dissabte, a les 17'30h, es produirà el convit al pregó de la mà de les colles timbaleres, que recorreran alguns dels carrers  i places del municipi, i a continuació el pregó de festa major, a les 19h, a la sala polivalent de Can Puig, amb Joan Antoni Pérez, el xurrero. Tot seguit, s'iniciarà el Correfoc, amb la participació del Ball de Diables de Ribes, dels Diables de Ribes Colla Jove, del Drac de Ribes i de les colles convidades que enguany seran el Ball de Diables de Vilafranca, el Ball de Diables de Reus, els Diables de Caldes de Montbuí i el Drac de Vilanova. Faran un recorregut per diferents carrers fins arribar a la plaça Marcer on es durà a terme l'encesa final. En acabar, es farà el sopar amb les colles participants a la Nau Pere Vall i Soler del Ger. La jornada de dissabte es tancarà amb una nova edició del Trakasound, a l'envelat de Can Puig, a partir de les 23'30h, amb les actuacions de Betagarri, Emon i de DJ's.

L'endemà diumenge, 18 de gener, hi ha programat com a acte principal l'anada i baixada infantil a Sant Pau (començarà a les 10h a la plaça de la Vila i acabarà cap al migdia amb una exhibició dels balls populars). Igualment diumenge se celebrarà el IV Torneig d'Handbol de Sant Pau (de les 9'30 a les 13'30h al pavelló poliesportiu); el concert Vermut de Festa Major (a les 13h al pati dels Xulius); i el concert d'Esteve Molero amb la Cobla Sant Jordi, a les 19h, al Centre Parroquial, que és una de les novetats d'enguany. Altres aspectes que també es poden incloure en aquest mateix capítol de novetats són el nou ball que estrenarà la cercavila infantil, que són les cintes infantils; que per segona vegada sortirà una colla infantil de bastons; i que s'han incorporat dues persones més a les sis que ja hi ha com a coordinadors de les cercaviles.

A banda d'aquest dissabte i diumenge, el següent cap de setmana, dels dies 24 i 25 de gener, es durà a terme una segona tongada de les activitats més importants concentrades entre el dia de la vigília i el dia de Sant Pau.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!