Agenda del Penedès

Exposicions

Col·leccionistes de Fenosa

El Vendrell | Fundació Apel·les Fenosa | 18-01-2017 fins 28-02-2017

Col·leccionistes de Fenosa

L’exposició presenta les escultures provinents d’aquestes col·leccions, tot mostrant-les al costat d’imatges dels interiors que conserven les obres. Així per exemple, una d’aquestes imatges desvetlla per primera vegada l’estudi de Picasso de la Rue de la Boétie, l’ any 1939, amb el retrat – fins ara inèdit- que Fenosa va fer de Picasso. Aquest retrat va desaparèixer en els anys de l’ocupació alemanya de Paris, però nomes conservava cap imatge. Ara veiem l’obra damunt d’un foc a terra de l’estudi, enmig d’un munt d’objectes que Picasso amuntegava a les seves cases.

En paral·lel a la mostra, la Fundació exposa les obres incorporades a la col·lecció de la Fundació gràcies a les donacions de diverses persones al llarg d’aquest passat any 2016. Es tracta de quatre escultures de Fenosa, donades per la família Wapler; un retrat en bronze de Fenosa de Vivette Monod donat per l’Association des Amis d’Apel·les Fenosa; dos dibuixos del cap de Fenosa del pintor Ignasi Mundó i un dibuix d’un paisatge urbà donats per la família Mundó. També s’hi exposen la correspondència de Fenosa amb la família d’ Albis, donada per Tristan d’ Albis; el retrat de Xavier Valls donat per Jean-Marie del Moral i fotografies de Fenosa i la Casa del Portal donades pel fotògraf francès Michel Dieuzaide.

La mostra “Col·leccionistes de Fenosa” es podrà visitar fins a finals del mes de maig.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!