Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Josep Anselm Clavé: republicanisme, cant coral i cultura popular

Vilanova i la Geltrú | Local Social de La Unió Vilanovina | 21-01-2017

Josep Anselm Clavé: republicanisme, cant coral i cultura popular

Tot i que Josep Anselm Clavé ha gaudit sempre del reconeixement de la societat catalana, en les darreres dècades la seva memòria i el coneixement de la seva vida i la seva obra associativa, musical, política, etc., ha anar caient en l'oblit o ha persistit de manera somorta gràcies a la repetició dels tòpics més coneguts del seu llegat i de la seva biografia. La recuperació i l'estudi del fons documental privat de Clavé, així com l'anàlisi minuciós de la seva obra escrita ha permès fer públic, en els darrers mesos, una nova manera de comprendre, de llegir i escoltar el llegat del fundador de les societats corals d'obrers. La modernització de la cultura popular catalana per mitjà del cant i la poesia, la importància dels cors en la història de l'associacionisme obrer, la lluita republicana per la igualtat, la llibertat i la fraternitat a la Catalunya de la segona meitat del XIX, i els fets biogràfics que vinculen Clavé amb Vilanova seran els eixos a l'entorn dels quals girarà la conferència de Roger Canadell, professor de literatura a la Universitat Oberta de Catalunya,

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!