Exposicions

La festa popular, la catalanitat cívica

Vilanova i la Geltrú | Centre d'Art Contemporani LA SALA | 14-07-2017 fins 10-09-2017

La festa popular, la catalanitat cívica

Comissariada per l'antropòleg i folklorista Bienve Moya i coordinada per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura i l'Institut Ramon Muntaner, aquesta exposició vol donar a conèixer la importància i vigència del fenomen festiu, des del punt de vista sociològic i polític, entenent la política com la participació de les persones en els afers ciutadans.
L'exposició mostra com la festa popular va més enllà d'omplir el temps d'oci cultural de la societat, i com les manifestacions festives emmarquen les relacions entre les persones que viuen en societat i les seves relacions amb el medi que les envolta. Mostra, per tant la relació de l'home amb la natura, el treball, la religió, l'oci, l'art i la cultura.
Durant dècades, mancada de les eines de l'estat modern, l'activitat cívica i política de la societat catalana es va expressar a través de diversos elements culturals com ara la literatura, l'arquitectura i la música. Avui dia, la festa popular és un dels pocs moviments de masses de caràcter inequívocament català del qual disposa la nostra societat per manifestar la dimensió cívica dels seus membres.
L'exposició consta de cinc àmbits diferenciats que estableixen diverses fases cronològiques.
La inauguració de l'exposició es farà divendres 14 de juliol a les 19 h, i s'hi han organitzat diverses visites comentades a càrrec de Bienve Moya: diumenge 16 de juliol a les 12 h, dimarts 8 d'agost a les 19 h, i diumenge 10 de setembre a les 12 h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!