Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició “Guixos, pissarres i aules. 90 anys d’educació secundària pública a l’Institut Eugeni d’Or

Vilafranca del Penedès | Capella de Sant Joan | 22-03-2024 19:00 h. fins 07-04-2024

Exposició “Guixos, pissarres i aules. 90 anys d’educació secundària pública a l’Institut Eugeni d’Or

Els comissaris de la mostra són Eduard Barrobés, Isabel Boada, Salvador Campamà, Meritxell Monrós i Jordi Vidal, els quals han creat un recorregut cronològic des de l’any 1933 fins al 2024. L’exposició mostra un gran nombre d’imatges (fotografies, documents d’arxiu i articles periodístics) que expliquen els principals eixos de la història de l’Institut Eugeni d’Ors, des de la creació d’un institut de segon ensenyament per la República l’any 1933 i fins al present. L’empenta que la República va donar a l’ensenyament, les dificultats que va patir el centre durant la Guerra Civil, la voluntat d’adoctrinament durant la dictadura franquista i la constant renovació de l’educació secundària a la vila des dels anys 80 són alguns dels temes que s’hi aborden.

També s’hi exhibeix nombrós material didàctic utilitzat al llarg d’aquestes dècades, així com audiovisual.

L’exposició s’emmarca dins els actes del 90è aniversari de l’institut vilafranquí, i s’afegeix als dos reportatges recentment emesos per Penedès Televisió, a les taules rodones amb antics directors i amb els directors dels altres instituts que celebren els 90 anys, i a l’homenatge a la primera promoció femenina del centre.

“Guixos, pissarres i aules. 90 anys d’educació secundària pública a l’Institut Eugeni d’Ors” es podrà visitar des del 22 de maig fins al 7 d’abril. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!