Vegueria del Penedès

PRIMAVERA AGITADA

L'abril començarà amb fred d'hivern


Redacció Barcelona

29-03-2022 18:43

Els models meteorològics indiquen una forta baixada de la temperatura entre divendres 1 i dimarts 5, i hi haurà glaçades a molts punts de l’interior

L'abril començarà amb fred d'hivern. Generalitat de Catalunya

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que a partir de divendres arribarà una massa d’aire d’origen polar que provocarà un descens notable de la temperatura. Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que de cara als pròxims dies un anticicló s’ubicarà a l’oest de les Illes Britàniques i s’orientarà de nord a sud, i una depressió es centrarà a la zona d’Itàlia. Aquesta configuració permetrà l’entrada de vent de component nord que afavorirà l’arribada de la glopada d’aire fred.

Un dels fets més importants a tenir en compte seran els valors de temperatura mínima. En molts punts de l’interior és probable que es produeixin glaçades febles i localment moderades. Aquest fenomen serà més probable a les valls del Pirineu i del Prepirineu i al nord de la Depressió central, on de manera local es podrà arribar a valors més baixos. A la resta de l’interior i al prelitoral aquestes glaçades seran menys extenses i la seva distribució dependrà de la nuvolositat present i de la intensitat del vent que bufi. Al litoral no es preveuen glaçades, o seran molt puntuals.  A més, les nits de diumenge i dilluns podran ser també especialment fredes a causa que el vent del nord s’afeblirà i fins i tot encalmarà en alguns sectors.

Aquest episodi de fred podrà allargar-se com a mínim fins dimarts 5 d’abril, quan la temperatura ja començarà a recuperar-se fins assolir els valors propis per l’època de l’any. 

Per altra banda, la predicció indica que entre divendres i dissabte hi haurà nevades a totes les cotes del Pirineu, sobretot a l’occidental, i també seran probables alguns xàfecs, que podran anar acompanyats de neu granulada, sobretot a punts de la meitat est de Catalunya. A més, bufarà vent del nord fort, que en combinació amb la precipitació en forma de neu i el descens de la temperatura, farà difícils les condicions a alta muntanya, on s’hi produirà el fenomen del torb. Aquest vent del nord també afavorirà la neteja de l’atmosfera i la millora de la visibilitat, alhora que farà baixar la humitat relativa en general.

Entre diumenge i dimarts els models meteorològics no indiquen precipitació, però no es descarta que puguin aparèixer alguns ruixats aïllats, que localment siguin en forma de neu granulada o calamarsa.

Malgrat això, a causa de les possibles variacions de la configuració atmosfèrica, caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.