Vegueria del Penedès

SETMANA SANTA 2022

Les platges de Vilanova incorporen els primers serveis d'estiu aquesta setmana


Susana Nogueira Vilanova i la Geltrú

08-04-2022 10:40

Marta Jofra: 'Tot i que els xiringuitos no comencen fins a l’1 de maig, les instal·lacions dels lavabos que normalment són només per als usuaris de les instal·lacions esportives, com a novetat, enguany també estaran oberts per tothom'

Les platges de Vilanova incorporen els primers serveis d'estiu aquesta setmana. Susana Nogueira

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El sector turístic de Vilanova i la Geltrú contempla per a la temporada de Setmana Santa bones previsions d’ocupació turística, després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries de la pandèmia. A partir d’aquesta setmana, l’Ajuntament de la ciutat posa en marxa els primers serveis a les platges com són les passarel·les, dutxes, rentapeus, papereres i aparcaments per a bicicletes i patinets instal·lats.

El mànager de Visit Vilanova, Joan Manuel Gallego, ha mostrat satisfacció per les previsions d’ocupació de Setmana Santa. “El sector turístic de la ciutat té molt bones expectatives pel que fa a l’ocupació entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua. El mercat està responent molt bé, perquè les persones estan desitjant poder sortir de casa i gaudir. Tenim ara mateix una previsió de reserves superiors al 70% i hi ha establiments petits, mitjans i grans que poden arribar al 90%. Per exemple, el càmping Vilanova Park preveu estar entre el 90% i 95% d’ocupació”.

Gallego, ha valorat que el sector està en un procés de normalització i és molt important que els establiments recuperin les pèrdues que han patit a conseqüència de la pandèmia. “La capacitat aèria d’estrangers està un 4% per sota del 2019, la qual cosa és una tendència molt bona, una excel·lent notícia. En l’àmbit d’ocupació a nivell de Catalunya es preveu un 13% inferior al 2019. Per això, els números en comparació amb el 2019 seran molt similars i respecte a l’any passat és possible que sigui quatre vegades millor”.

La regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que per poder atendre tant la gent de la ciutat com de fora que vulguin venir a la platja aquesta Setmana Santa, aquesta setmana a les platges de la ciutat s’estan acabant les tasques per col·locar totes les passarel·les, les papereres de recollida selectiva, dutxes, rentapeus i aparcaments de bicicletes i patinets. A la platja d’Adarró, a més, hi ha en funcionament els lavabos, que donen serveis als usuaris de les instal·lacions esportives, a les activitats de la platja de la República i al públic en general. “Tot i que els xiringuitos no comencen fins a l’1 de maig, les instal·lacions dels lavabos que normalment són només pels usuaris de les instal·lacions esportives, com a novetat, enguany també estan oberts per tothom que visiti la platja”. L’obertura d’aquests lavabos estaran en funcionament tot l’any i respon a la petició per part de diferents col·lectius.

La regidora ha recordat que a la platja de Ribes Roges s’apliquen les mesures de protecció al corriol camanegre, una espècie en perill d’extinció. “Estem molt pendents de la nidificació del corriol, especialment a la platja de Ribes Roges. És una època de nidificació i hem detectat algunes postes que s’han de controlar. També hem fet tancats nous i estem en procés de sensibilització amb les persones que visiten les platges. Aquesta Setmana Santa també hi haurà un grup d’informadors que sobretot estaran els caps de setmana per avisar de la protecció de l’espècie”. També ha afegit que des de l’1 de març no és permès anar amb gossos a la platja de Ribes Roges i a la resta (excepte la Platja Llarga), sí que és permès anar-hi amb gossos fins al 30 d’abril.

Altres serveis

L’1 de maig començaran els serveis dels xiringuitos, lloguer d’hamaques, tendals i para-sols i a la platja de Ribes Roges, el servei de vestidors.

El servei de vigilància i socorrisme començarà a funcionar el 15 de maig a Ribes Roges i a la resta de platges de la ciutat a partir de l’1 de juny i fins a l’11 de setembre. Quan estigui en funcionament posarà a disposició de qui ho necessiti el préstec d’una cadira amfíbia.

Actualment, estan en funcionament les instal·lacions esportives a la sorra i l’1 de maig hi haurà la senyalització dels canals de natació. A les platges d’Adarró i del Far, entre el 15 de juny i l’11 de setembre, es prestarà el servei de lloguer d’embarcacions lleugeres i cursos i tallers nàutics.

El servei de neteja de platges es presta durant tot l’any amb diferent intensitat i dispositius en funció de les diferents temporades marcades per l’afluència d’usuaris.

Entre l’1 de maig i el 30 de setembre la pesca a les platges està limitada i només es permet entre les 21 i 8 h, de dilluns a diumenge.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.