Vegueria del Penedès

BESTIARI FESTIU

L'escultora vilafranquina Dolors Sans estrena el drac Nomar de l’Hospitalet


Redacció Vilafranca del Penedès

25-04-2022 9:46

El drac Nomar és una iniciativa de la Colla Drac d’Or de l’Hospitalet en homenatge al seu cap de colla Ramon, mort degut a la COVID i per aquest motiu el drac rep el nom de Nomar, Ramon al revés

L'escultora vilafranquina Dolors Sans estrena el drac Nomar de l’Hospitalet. Dolors Sans

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El dia de Sant Jordi es va presentar el Drac Nomar a l’Hospitalet de Llobregat, la darrera creació de l’escultora de la festa vilafranquina Dolors Sans. El mal temps va obligar a suspendre el cercavila de bèsties i gegants però, en un moment de calma, es va presentar el drac Nomar al públic que esperava davant les portes de l’ajuntament i va fer la seva primera ballada sota una pluja de confeti i paperets.

El drac Nomar és una iniciativa de la Colla Drac d’Or de l’Hospitalet  en homenatge al seu cap de colla Ramon, mort degut a la COVID i per aquest motiu el drac rep el nom de Nomar,  Ramon al revés.  En aquest sentit d’homenatge, el drac és una peça simbòlica amb un coll llarg i vertical que dona sensació d’espiritualitat i el cap té la boca tancada per tal de donar-li noblesa i serenitat, fugint de l’agressivitat habitual dels dracs. Al damunt del cap hi ha un diamant que simbolitza llum, vida, constància i autenticitat. Les ales no son llises estan treballades amb formes corbes com modelades pel pas del temps. El colors del drac són daurats i blancs i reflecteixen calma i  dignitat. De la cua en penja una campana que amb el seu dringar convida a la festa. Als dits de les potes porta sis anells. Als anells hi ha una referència a les peces creades per Dolors Sans  per la colla del Drac d’Or : Els gegants Zeus, Posidó, Hera, Hades,  el gegantó Hèrcules i el drac Pegàs.

El drac és de fibra de vidre i per un portador. Disposa de 11 punts de foc que són desmuntables per tal d’utilitzar el drac com a figura també de protocol. Pesa 35 quilos i amb les potes mesura 3,05 metres d’alçada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.