Vegueria del Penedès

SANT JORDI 2022

Exhibició de solvència dels Falcons de Vilanova en la diada de Sant Jordi


Redacció Vilanova i la Geltrú

25-04-2022 9:54

La colla culmina 8 figures d’envergadura però la pluja impedeix cloure la jornada amb els tradicionals pilars i agulles

Exhibició de solvència dels Falcons de Vilanova en la diada de Sant Jordi. Falcons de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Diada de Sant Jordi és també diada falconera a Vilanova i la Geltrú. Els Falcons de Vilanova han fet una exhibició de solvència que la pluja ha respectat pràcticament fins a l’últim moment, quan ha impedit fer els pilars i agulles de cloenda. Sí que han completat, però, 8 grans figures, en el que ha estat la primera actuació de l’any del 50è aniversari a casa.

La jornada s’ha estrenat amb 3 ventalls que han donat pas a una imponent pira de 9. A continuació, 2 quatriplanxes i una de les composicions més àmplies que fa la colla: un vol de 4 acompanyat de 4 vols de 3. Un gran núvol fosc i amenaçant ha cobert la plaça de la Vila de Vilanova just quan els Falcons completaven la tripira de 7, i els ha concedit una treva per completar encara 3 grans figures més: el focking de 7 puntes, 2 avets de 7 i el capdil de 7x8.

Tot just descarregada aquesta darrera figura, el temps no ha volgut esperar més i ha descarregat un aiguat intens, però breu, damunt la plaça vilanovina, que els ha impedit reblar l’actuació amb els tradicionals pilars i agulles. Malgrat tot, la colla va aixoplugar-se a les voltes de la plaça, juntament amb el públic, orgullosa de la feina feta i amb la vista posada ja a les properes cites falconeres.

Els Falcons de Vilanova iniciaran el maig amb un calendari atapeït d’actuacions i activitats que els mantindran ocupats pràcticament cada cap de setmana fins passada la Festa Major. El 7 de maig celebraran el 50è daran una trobada commemorativa formant figures al cim de la Talaia, i l’endemà, diumenge 8 de maig, organitzen el Torneig de Futbol Sala d’Entitats al Parc de Ribes Roges.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.