Vegueria del Penedès

MUSEU MARICEL

Posen a la venda una peça inèdita d'un retaule de Jaume Cabrera datat de l'any 1400


ACN Sitges

06-05-2022 12:02

El retaule es conserva gairebé complet al Museu Maricel de Sitges, però aquesta peça de la predel·la (la base) és inèdita

Posen a la venda una peça inèdita d'un retaule de Jaume Cabrera datat de l'any 1400. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Suite posarà a la venda el proper 5 de maig l'obra 'Verge amb el Nen i Àngels' (1400), una part del retaule de l'Església del Salvador de l'Alzina de Ribelles (Vilanova de l'Aguda, Lleida), de Jaume Cabrera. El retaule es conserva gairebé complet al Museu Maricel de Sitges, però aquesta peça de la predel·la (la base) és inèdita i també de gran valor, segons un informe tècnic. Els altres cossos de la mateixa predel·la es van dispersar al mercat de l'art i antiguitats i es conserven en diferents col·leccions particulars. La pintura al tremp sobre taula es posarà a la venda amb una estimació mínima de 35.000 euros dins la subhasta 'Imatges. Allò diví i allò humà', que també inclou obres mestres de l'alta Edat Mitjana i art colonial.

Segons un informe del Dr. Alberto Velasco González, es tracta d'un dels compartiments de la predel·la d'un retaule el cos superior del qual es conserva a el Museu Maricel de Sitges, mentre que l'Epifania es troba al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)”.

El retaule d'Alzina de Ribelles és una de les obres inicials i més importants de Jaume Cabrera, un artista que va treballar a l'àrea de Barcelona, encara que també se'l documenta a la zona de Girona i l'entorn de Vic, al Museu Episcopal del qual es conserva una taula amb la mateixa representació. Algunes de les seves obres pertanyen a les col·leccions del Museu d’Art de Girona i del Museu Arqueològic Nacional de Madrid.

La subhasta del proper 5 de maig, 'Imatges. Allò diví i allo humà', està integrada per un total de 212 lots que inclou pintura, escultura, imatgeria i mobiliari d'Alta Època i obres mestres d'art colonial, entre les quals destaca una talla de Bernardo Legarda (Quito, circa 1770 - 1773) 'San Juan de la Cruz' (lot 93); i en pintura colonial cal, 'La Madre Santíssima del Lume' (lot 92), de Juan Patricio Morlete (Guanajuato, Mèxic, 1713 - Ciutat de Mèxic, 1772) o, la 'Venerada Señora Dña. María Jesús de Ágreda evangelizando indios americanos' (lot 95), pintura d'escola colonial mexicana del segle XVIII.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.